Nová regionální pneumatika Continental pro vlečené nápravy s označením 3PMSF určená pro zimní podmínky

12 února 2020, 12:19

Výrobce pneumatik Continental uvádí prostřednictvím nové pneumatiky Conti Hybrid HT3 WR (Winter Regional) na trh novou regionální pneumatiku. Ta je speciálně vyvinuta pro vlečené nápravy s ohledem na to, aby splnila požadavky v zimních podmínkách.

Pneumatika Continental pro vlečené nápravy s označením 3PMSFNová pneumatika Conti Hybrid HT3 WR je dostupná ve velikosti 385/65 R 22.5. Zaujme svou trakcí a robustností, příznivým vlivem na spotřebu paliva a vysokým kilometrovým výkonem jak v regionální, tak i v dálkové dopravě. Pneumatika je označena symbolem sněhové vločky v hoře (3PMSF neboli Alpský symbol). Pneumatiky s touto certifikací musí úspěšně projít standardní praktickou zkouškou definovanou v předpisu OSN č. 117 a musí prokázat vhodnost pro použití v zimním období provedením srovnávací zkoušky brzdění a trakce na zasněžené vozovce.

Pneumatika Conti Hybrid HT3 WR patří do řady nových pneumatik pro návěsy, které společnost Continental vyvinula jako rozšíření osvědčené řady pneumatik pro návěsy Conti Hybrid HT3 tak, aby splňovaly konkrétní požadavky různých trhů v Evropě, na Středním východě a v Africe (EMEA).

Další pneumatiky, konkrétně modely Conti Hybrid HT3 SR (Severe Regional) pro země v jižní a západní Evropě a v Jižní Africe a Conti Hybrid HT3 ED (Extra Duty) pro Turecko a severní Afriku, budou uvedeny na trh v tomto roce.

Navíc je aktuálně na trh znovu uváděna pneumatika 385/65 R 22.5 HTR2 XL pod označením 385/65 R 22.5 Conti Hybrid HT3 HL (High Load). Bude na ní uveden nový piktogram s písmeny „HL“ a hmotnost s nápisem „High Load“. Přípona „HL“ nahrazuje předchozí označení „XL“ a znamená vyšší index zatížení (LI) 164, což představuje 5 tun na pneumatiku.

V souladu se systémem značení pneumatik platným v EU je pneumatika Conti Hybrid HT3 WR z hlediska spotřeby paliva zařazena do třídy „C“ a má dvě zvukové vlny, které definují hlučnost pneumatik.

Pneumatika Conti Hybrid HT3 HL byla z hlediska spotřeby paliva vyhodnocena jako pneumatika třídy „B“ a má jednu zvukovou vlnu. V přilnavosti na mokru obdržely obě pneumatiky hodnocení „B“.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!