DB Schenker spustil projekt in-house logistiky v Dobřanech u Plzně

11 února 2020, 10:20

DB Schenker uzavřel strategické partnerství s českou obalovou firmou Pebal na realizaci in-house logistiky v závodu v Dobřanech u Plzně. Na ploše necelých 5.000 m2 poskytuje zásobování výroby, skladování i distribuci hotových výrobků.

DB Schenker spustil projekt in-house logistiky v Dobřanech u Plzně

Na projektu v Dobřanech potvrzujeme trend přibližování logistických služeb a skladů blíže k zákazníkům. To, že náš sklad sousedí přímo s výrobou, přináší výhodu maximální operativnosti, a přitom má firma díky outsourcingu logistiky od nás volné ruce pro svůj další růst,“ vysvětluje Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.  

Celá nová hala se skládá z výrobní části o rozloze 10.000 m2, která je výškově upravená pro extrudery, a logistické části o rozloze 18.000 m2. Tato skladová část je rozdělena na tři přibližně stejně velké skladové sekce.

DB Schenker vede pro Pebal kompletní skladové hospodářství. Logistika se realizuje na ploše 4.769 m2 v sekci navazující na výrobní část haly, sklad je vybaven regálovým systémem, který je obsluhován retracky. Veškerá manipulační technika je na elektrický pohon.

DB Schenker pro Pebal

Příjem a expedice probíhá zejména přes čtyři nakládací rampy, k dispozici je i jedna vjezdová rampa. Výrobky se distribuují jak na český, tak evropský trh, denně se tu manipuluje 100 palet a naloží 10 kamiónů. Protože velká část výrobků firmy Pebal směřuje do potravinářství, sklad má certifikaci HACCP, prošel také certifikací ISO nebo IWAY (pro dodavatele IKEA).

Vlastníme celou budovu, ale samotné logistické procesy jsme se rozhodli outsourcovat. Hledali jsme zefektivnění procesů a přitom kvalitu. DB Schenker nabídl standardizaci a nastavení procesů pro dlouhodobé partnerství,“ vysvětluje své strategické rozhodnutí Tomáš Kratschmer, zakladatel firmy Pebal, jednoho z největších specialistů na obalový materiál v České republice.

Projekt in-house logistiky DB Schenker pro Pebal v číslech:

  • 4.769 m2 pro Pebal
  • 3.300 paletových pozic pro 4.500 palet a klecí
  • 10 regálových řad
  • 4 + 1 nájezdová rampa
  • 9 zaměstnanců ve 2 směnách
  • 10 m světlé výšky skladu po vazník
  • 5 km od skladu se nachází dálnice, železnice i letiště
  • ve stávajících regálech je na základě doplnění EPS možné skladovat až do maximální výšky 10 metrů

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!