Ekologické autobusy Solaris Urbino 18 míří do Ostravy

5 února 2020, 14:24

Společnost Solaris má novou zakázku na ekologické kloubové autobusy poháněné CNG. Na základě smlouvy podepsané mezi výrobcem a provozovatelem veřejné dopravy Dopravní podnik Ostrava a.s. obdrží české město Ostrava 37 nejmodernějších autobusů Solaris Urbino 18 na CNG.

Ekologické autobusy Solaris Urbino 18 míří do Ostravy

Autobusy budou dodány do 12 měsíců od podepsání smlouvy. Celková hodnota zakázky pokrývající také pětiletou záruční dobu je 13 milionů EUR. Přepracovaná a ekologická autobusová flotila pomůže dopravci výrazně přispět ke zlepšení kvality života obyvatel Ostravy.

Srdcem nových vozidel bude motor o výkonu 239 kW, který bude jako palivo používat stlačený zemní plyn (CNG). Motor bude podporovat funkci studeného startu, což znamená, že zapalování bude snadné i při velmi nízkých venkovních teplotách. Hnací ústrojí bude doplněno automatickou převodovkou zajišťující optimální pohodlí při cestování pro řidiče a cestující. Na střechu vozidla bude umístěno 5 nádrží obsahujících stlačený zemní plyn (CNG) používaný k pohonu. Jejich celková kapacita bude činit 1.875 litrů.

Moderní autobusy budou schopny přepravit minimálně 110 cestujících najednou. I přes  dva prostory pro invalidní vozíky a kočárky se polskému výrobci podařilo v dodaných vozidlech zajistit 42 sedadel, z nichž 17 je přístupných z nízkého podlaží. Komfort cestujících bude zajištěn mimo jiné klimatizací celého vozidla, duálními USB porty a Wi-Fi internetem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!