Solaris získal ocenění „Electromobility Leader“

27 listopadu 2019, 8:49

Na mezinárodní konferenci Global e-Mobility Forum konané ve Varšavě získala společnost Solaris Bus & Coach cenu „Electromobility Leader“ za přínos k rozvoji dopravy s nulovými emisemi v Polsku.

Solaris získal ocenění "Electromobility Leader"

Solaris na konferenci představil elektrický autobus Urbino 12 v barvách varšavského dopravce. Vozidlo přepravuje cestující v hlavním městě Polska od roku 2018. 21. listopadu, při slavnostním zahájení konference Globální fórum e-mobility, byly uděleny ceny za přínos k rozvoji dopravy s nulovými emisemi. Jako jeden z nejvýznamnějších výrobců elektrických autobusů v Evropě získala společnost Solaris cenu za vůdce v oblasti elektromobility jako uznání za svůj značný přínos pro transformaci veřejné dopravy v Polsku.

„Cena Electromobility Leader je pro společnost Solaris mimořádně cenným oceněním, protože nás oceňuje v oblasti, která je pro společnost nejdůležitější – za naše úspěchy v oblasti elektromobility,“ řekl Javier Calleja, generální ředitel společnosti Solaris.

„Skutečná změna v autobusové veřejné dopravě se děje těsně před našimi očima. A skutečnost, že máme významný podíl na urychlení tohoto procesu, je pro nás největší odměnou. Pokud jde o mě, mohu slíbit, že se rozhodně nebudeme opírat o vavříny a budeme pokračovat ve vývoji našeho portfolia autobusů s nulovými emisemi. Naším dnešním cílem je jeden – a to je snížení emisí v městské dopravě. Doufáme, že to bude brzy cílem celé Evropy,“ dodal Javier Calleja.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!