Tři ceny pro Daimler Buses na veletrhu „Busworld Europe“

22 listopadu 2019, 11:18

Z mezinárodního odborného veletrhu „Busworld Europe“, který se v tomto roce konal poprvé v Bruselu (od 18. do 23. října 2019), si divize Daimler Buses odnesla hned tři ceny.

Tři ceny pro Daimler Buses na veletrhu „Busworld Europe“

Čistě elektricky poháněný městský autobus s hvězdou získal od mezinárodní poroty cenu za udržitelnost „Sustainable Bus Award 2020“ v kategorii „Urban“. Odborná porota Busworld Awards dále ocenila dvoupatrový autobus Setra S 531 DT a Mercedes‑Benz eCitaro cenou „Comfort Label“.

Cena za udržitelnost 2020: Městský autobus Mercedes‑Benz eCitaro je nejlepší

Vůz Mercedes‑Benz eCitaro získal v Bruselu dvě ceny. Městský linkový autobus s pohonem na baterie získal kromě ceny „Sustainable Bus Award 2020“ v kategorii „Urban“ také cenu „Comfort Label 2019“. V očích poroty, kterou tvoří zástupci z osmi evropských zemí, je právě tento vůz aktuálně nejlepším řešením co do udržitelnosti, komfortu a bezpečnosti.

Čistě elektricky poháněný autobus poskytuje městům a dopravním podnikům možnost přejít na lokálně bezemisní dopravu. Městský autobus tedy představuje ekologickou veřejnou osobní městskou dopravu a přispívá ke snižování znečištění ovzduší a tím ke zvyšování kvality života ve městech.

Rozvoj nízkoemisních technologií jde stále kupředu

Ulrich Bastert, vedoucí oddělení Marketing, Sales a Customer Services Daimler Buses, má velkou radost ze tří ocenění, která jsou zároveň obrovskou motivací při zvládání budoucích výzev autobusové branže v oblastech komfortu a elektromobility prostřednictvím inovačních nápadů: „Jsme hrdí na takové uznání našich produktů ze strany mezinárodně uznávaných odborníků na autobusy. Zejména cena za udržitelnost je povzbuzením pro Daimler Buses vytvářet nové standardy v rozvoji bezemisních technologií i v budoucnosti.“

Dvoupatrový autobus Setra a Mercedes‑Benz eCitaro s vynikajícím komfortem

Svým světlým vnitřním prostorem a moderní úpravou je interiér dvoupatrového autobusu Setra symbolem velkorysé nabídky prostoru. V hlavním městě Belgie byl model S 531 DT vyznamenán cenou „Comfort Label“. Zvenku prosklené výstupy jsou jako spoj mezi dolním a horním patrem uvnitř obložené průsvitným akrylovým plastem. Rovnoměrné dvoubarevné stupně s individuálním osvětlením, podesty a průběžná madla dodávají pocit bezpečnosti při cestování v autobusu.

Plaketu komfortu od bruselské poroty získal i vůz eCitaro, který je lokálně bezemisní a tichý. Čistě elektricky poháněný Mercedes‑Benz eCitaro pozvedává elektromobilitu u městských autobusů na zcela novou úroveň. Výrazný je nový designový vnitřní strop se zaoblenými střešními klapkami a novým osvětlením interiéru. Spolu s novými vzduchovými kanály to dále snižuje hluk v prostoru pro cestující a vede k ještě většímu komfortu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!