Volvo Trucks zahajuje prodej elektrických nákladních vozidel pro rozvoz zboží ve městě

13 listopadu 2019, 10:55

Společnost Volvo Trucks oznámila zahájení prodeje elektrických nákladních vozidel Volvo FL a Volvo FE na vybraných evropských trzích, čímž reaguje na zvýšenou poptávku po řešeních udržitelné dopravy v městském prostředí.

Volvo FL a Volvo FE na evropských trzích

Nulové výfukové emise a nižší hlučnost elektrických nákladních vozidel je pro města významným přínosem. Za prvé, díky nižší hlučnosti je možné zajišťovat rozvoz zboží nebo provádět svoz odpadu v noci, a tím zlepšit logistiku dopravy i napomoci snížit zácpy ve špičkách. Za druhé, lepší kvalita ovzduší a nižší hlučnost elektrických nákladních vozidel skýtá nové příležitosti pro městské plánování a silniční infrastrukturu. Elektrické nákladní vozidlo může například sloužit v halových skladech a zastřešených průmyslových zónách.

„Celosvětová urbanizace stále intenzivněji volá po tom, aby ve městech byla zajištěna logistika a nákladní automobilová doprava s nulovými emisemi a nižší hlučností. Díky vozidlům Volvo FL Electric a Volvo FE Electric dokážeme reagovat na přísné ekologické nároky i náročné komerční požadavky našich zákazníků,“ komentuje Jonas Odermalm, viceprezident produktové řady elektromobility.

Klíčovým požadavkem je maximální užitečné zatížení, ale současně i optimální jízdní dosah.

„Řešení Volvo Trucks budou vycházet z individuálních obchodních potřeb se zvážením celé řady parametrů – jako je jízdní cyklus, nosnost a analýza tras – k co nejefektivnějšímu využití kapacity baterie,“ pokračuje Jonas Odermalm.

Vozidla Volvo FL Electric a Volvo FE Electric byla vyvinuta v úzké spolupráci s vybranými zákazníky, kteří působí ve švédském Göteborgu. Zpětná vazba byla velmi pozitivní, přičemž na řidiče zapojené do tohoto projektu udělal mimořádný dojem zejména agilní pohon, hladká akcelerace a tichý chod těchto nákladních vozidel.

Volvo elektrický nákladní vůz

„Elektromobily dobíjené elektřinou z obnovitelných zdrojů jsou skutečně důležitým krokem na cestě k udržitelnějšímu způsobu rozvozu zboží ve městech. Odpověď na klimatické změny a všechny ostatní ekologické problémy však nespočívá v jediném zdroji energie. Různé druhy dopravy si žádají různá řešení pohonů,“ uzavírá Jonas Odermalm.

Volvo FL Electric a Volvo FE Electric – základní údaje

  • Nákladní vozidla Volvo FL Electric a Volvo FE Electric byla vyvinuta pro účely distribuce zboží, svozu komunálního odpadu a další potřeby městské dopravy.
  • Prodeje budou zahájeny ve Švédsku, Norsku, Německu, Švýcarsku, Francii a Nizozemí.
  • Zahájení výroby je naplánováno na březen 2020.
  • Volvo FL Electric je v provedení s celkovou hmotností 16 tun; celková hmotnost modelu Volvo FE Electric pak činí 27 tun.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!