Přehled hospodaření společnosti Scania za období leden – září 2019

12 listopadu 2019, 10:55

Čisté tržby společnosti Scania za prvních devět měsíců roku 2019 činily 113,8 miliardy SEK, což představuje nárůst o 15 procent ve srovnání s předchozím rokem.

Scania autobusy

Komentář Henrika Henrikssona, prezidenta a generálního ředitele

„Čisté tržby společnosti Scania za prvních devět měsíců roku 2019 činily 113,8 miliardy SEK, což představuje nárůst o 15 % ve srovnání s předchozím rokem. Zisk za prvních devět měsíců roku 2019 vzrostl na 13.889 mil. SEK, což znamenalo provozní marži ve výši 12,2 %. K lepším výsledkům pozitivně přispěl vyšší objem prodaných vozidel a služeb a rovněž i měnové efekty a příznivější tržní mix. Výkonnost společnosti je velmi dobrá a nákladová situace ve výrobě související s nabízením dvojitých řad nákladních vozidel se v každém čtvrtletí neustále zlepšovala. Opatření zavedená za účelem snížení vyšší dlouhodobé úrovně nákladů na produkty v souvislosti s novou generací nákladních vozidel pokračují.

Situace v oblasti poptávky je nyní slabší než dříve a počet přijatých objednávek na nákladní vozidla se v prvních devíti měsících roku 2019 snížil o 8 % ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku. Poptávka po nákladních vozidlech v Evropě klesla, protože mezi našimi zákazníky panuje v současné době nejistota ohledně vývoje na trhu. V Latinské Americe stále probíhá oživení poptávky pomalým tempem. Nejistota spojená s globálním obchodem má i nadále negativní dopad na objednávky v Asii a Eurasii.

Poptávka po autobusech a autokarech je v prvních devíti měsících roku 2019 mírně nižší než ve stejném období předchozího roku. Totéž platí i pro poptávku v segmentu motorů, která souvisí především s nižším počtem objednávek v Asii. Globální výrobní systém společnosti Scania se neustále přizpůsobuje situaci v oblasti poptávky, což znamená, že musíme postupně upravovat stav zaměstnanců. Rovněž přezkoumáváme přidělení poradců na různé projekty.

Příjmy z poskytování služeb dosáhly rekordně vysoké úrovně 21,5 miliardy SEK, což představuje nárůst o 10 %. Segment finančních služeb vykázal provozní výnosy ve výši 1.108 mil. SEK.

Na brazilském veletrhu dopravy FENATRAN konaném v říjnu získala společnost Scania prestižní ocenění „Nákladní vozidlo roku“ pro latinskoamerický trh.

Na říjnovém veletrhu Busworld měl premiéru nový model Scania Citywide – náš první plně elektrický autobus pro městský provoz vyráběný sériově a první model v rámci naší nové generace autobusů a autokarů. Elektrifikované autobusy a nákladní vozidla budou hrát v dlouhodobém horizontu zásadní roli při dosahování systému dopravy bez fosilních paliv. Pokud však máme mít šanci splnit cíle stanovené v Pařížské dohodě, jsou vyžadována řešení zahrnující obnovitelná paliva, aby bylo možné překlenout období, než dojde k přechodu na plně elektrifikovaný systém dopravy. Společnost Scania činí dlouhodobé investice s cílem zajistit nabídku široké škály řešení v oblasti komerční i veřejné dopravy, v rámci nichž vozidla využívají ke svému pohonu obnovitelná paliva.“

Přehled hospodaření společnosti Scania za období leden - září 2019

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!