Slovensko se v Lyonu stalo vítězem soutěže OPTIFUEL CHALLENGE

23 října 2019, 10:42

Dne 16. října 2019 se v Lyonu utkalo 25 řidičů z 25 zemí v rámci mezinárodního finále soutěže v hospodárné jízdě Optifuel Challenge, jejíž pátý ročník značka Renault Trucks v letošním roce pořádala. Slovenský zástupce František Oravec se stal vítězem finálového klání, před druhým Piotrem Krahelem z Polska ze společnosti Concept Cargo Logistics a třetím Pascalem Bosserem z Francie ze společnosti Transports Rollin.

Slovensko se v Lyonu stalo vítězem soutěže OPTIFUEL CHALLENGE

Soutěž byla rozdělena do dvou částí: v té první vyplňovali finalisté teoretický test, který prověřil jejich znalosti v hospodárně jízdě a tvořil 10 % finálové známky.  Ve druhé části finále soutěžící usedli za volanty modelů Renault Trucks T 480 verze 2019, aby změřili své síly během jízdy na vytyčené trase v běžném provozu, která trvala cca 40 minut.

František Oravec, řidič a současně spolumajitel stejnojmenné rodinné firmy se stal nejlepším řidičem v hospodárné jízdě pro rok 2019, který pro svoji společnost získal hlavní cenu v podobě tahače Renault Trucks T 480 verze 2019 společně s voucherem v hodnotě 6.000€ na nákup zboží dle vlastního výběru.

Renault Trucks T 480

Polskému řidiči Piotru Krahelovi ze společnosti Concept Cargo Logistics patřila druhá příčka a s ní spojená cena, kterou byl voucher v hodnotě 3.000€ na nákup zboží dle vlastního výběru. Na třetím místě se umístil francouzský řidič Pascal Bosser ze společnosti Transports Rollin, který získal voucher v hodnotě 1.500€  na nákup zboží dle vlastního výběru.

Speciální cenu „fair play“ získal Nabil Bedreddine z Alžíru, ze společnosti TerrenoTrans za své neutuchající nadšení a šíření dobré nálady v průběhu celé soutěže.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!