Pneumatiky pro nákladní vozy – přehled novinek před zimní sezónou

16 října 2019, 14:06

U nákladních aut je nutné se starat o stav pneumatik po celý rok, aby se co nejvíc zabránilo neplánovaným prostojům. Na podzim je však nejlepší čas na nákup nových zimních pneumatik. Pro naše čtenáře jsme proto připravili seznam nejnovějších pneumatik pro nákladní vozidla, které se objevily v tomto roce.

Zmiňované novinky jsou zimní nebo celoroční pneumatiky pro nákladní vozidla nebo dodávky. Produkty jsou seřazeny v náhodném pořadí. Zájemci o další informace se musí obrátit na zástupce výrobců nebo distributorů.

Goodyear KMAX GEN-2

Pneumatiky KMAX S GEN-2 jsou vybaveny žebry s technologií IntelliMax a příčnými drážkami Flexomatic. K jejich dalším výhodám patří krátká brzdná dráha po celou dobu životnosti pneumatiky, vysoký kilometrový proběh a palivová úspornost daná nízkým valivým odporem za všech povětrnostních podmínek.

KMAX S GEN-2 na řízenou nápravu splňují hodnotu štítků EU B nebo C pro palivovoou hospodárnost, B pro přilnavost na mokrém povrchu a jedné nebo dvou zvukových vln pro vnější hlučnost v závislosti na rozměru. Pneumatiky vyhovují přísnějším předpisům pro zimní pneumatiky včetně podmínek pro jejich označení symbolem hory s trojitým vrcholem a sněhové vločky (3PMSF).

Řadu Goodyear KMAX GEN-2 tvoří 9 rozměrů KMAX S GEN-2 na řízenou nápravu a 7 rozměrů na hnanou nápravu.

Bridgestone Duravis R002

Nejnovější generace pneumatik Bridgestone Duravis byla vyvinuta a testována ve spolupráci se 17 flotilami ve 13 zemích a širokou škálou provozních podmínek. Testy bylo prokázáno, že pneumatiky Duravis R002 mají o 45 % vyšší životnost a cena za kilometr je nižší o 15 % oproti předchozí generaci.

Stejně jako u všech nových pneumatik Bridgestone pro nákladní vozidla a autobusy budou pneumatiky Duravis R002 dodávány s elektronickým systémem značení RFID.

Bridgestone Duravis jsou multifunkční pneumatiky pro všechny typy vozových parků se širokou škálou použití, od jízdy po regionálních silnicích až dálkové cesty po dálnicích.

Dunlop SP346 a SP446

Modely SP346 a SP446 jsou navrženy tak, aby poskytovaly delší kilometrový výkon, trakci a trvanlivost. Každá řada nabízí deset rozměrů pneumatik, vhodných i pro vozidla s elektrickým a hybridním pohonem.

Nové výrobky mají robustnější konstrukci kostry, která umožňuje univerzální použití a snižuje provozní náklady. Symbol tří vrcholů hor a sněhová vločka (3PMSF) ukazuje na možnost jejich použití také v zimních podmínkách. Důležitým faktorem je optimalizace valivého odporu, což navíc snižuje spotřebu paliva.

Pneumatiky SP346 a SP446 nahrazují stávající modely SP344 a SP444. Řada SP346 pro řídící nápravu a SP446 pro hnací nápravu bude k dispozici v šesti velikostech pro 17,5 palcové ráfky a čtyřech velikostech pro 19,5 palcové ráfky, tzn. celkem bude v nabídce 20 nových pneumatik.

Hankook Vantra ST AS 2

Hankook Vantra ST AS 2 je zcela nová celosezónní pneumatika pro dodávky a menší nákladní vozy. Nová Vantra ST AS 2 ukáže své silné stránky zejména na plochách silnic, které jsou běžné v městských oblastech během chladné sezóny a se svou speciálně vyvinutou technologií „Ice-Philic-Technology“ zajišťuje zvýšenou přilnavost i při nižších teplotách.

Tato inovace v celosezónní řadě pneumatik Hankook je nyní k dispozici na evropském trhu v 15 rozměrech od 14 do 16 palců s šířkou běhounu 185 – 235 mm a poměry stran 80-60 v rychlostních indexech Q, R, S, T a H. Další rozměry se v současné době vyvíjejí.

Hankook Vantra ST AS 2

Goodyear FUELMAX GEN-2

Pneumatiky FUELMAX S GEN-2 na řízenou nápravu byly vyvinuty s cílem optimálního kilometrového proběhu a silnějšího záběru. Další přínosy představují lepší brzdné vlastnosti za mokra, lepší záběr a také rovnoměrnější opotřebovávání běhounu.

FUELMAX S GEN-2 na řízenou nápravu splňují hodnoty štítků EU B pro palivovou hospodárnost, B nebo C pro přilnavost na mokrém povrchu a jediné zvukové vlny pro vnější hlučnost v závislosti na rozměru. Pneumatiky vyhovují přísnějším předpisům pro zimní pneumatiky včetně podmínek pro jejich označení symbolem hory s trojitým vrcholem a sněhové vločky (3PMSF).

Řadu FUELMAX GEN-2 tvoří 9 rozměrů pneumatik FUELMAX S GEN-2 pro řízenou nápravu a 7 rozměrů pneumatik FUELMAX D GEN-2 na hnanou nápravu, další rozměry jsou zatím ve vývoji.

Firestone Vanhawk 2 Winter

Nová Vanhawk 2 Winter je robustní a spolehlivá zimní pneumatika s vynikajícími zimními schopnostmi kombinovanými s dlouhou životností koster a běhounů Firestone. Pro řemeslníky, soukromé podnikatele, malé – střední fleety hledající chytré řešení dodávkových pneumatik pro svou náročnou profesionální činnost. Firestone nabízí odolné a spolehlivé pneumatiky s výhodným poměrem ceny a kvality a vysokou ovladatelností i za náročných zimních podmínek.

Vanhawk 2 Winter je označena symbolem M + S a 3PMSF, takže ji mohou bez problémů využívat užitková vozidla, která musí čelit obtížným zimním podmínkám.

Continental Scandinavia

Dezén pneumatiky na řídicí nápravu Continental HSW2 Scandinavia se odlišuje velmi výraznými kapsovitými podélnými drážkami, které zajišťují optimální odvádění vody a stabilní jízdní chování ve stopě. Otevřené rameno zimního pláště zaručuje nejlepší záběr a boční vedení na vozovce pokryté sněhem.

Řada zimních pneumatik Continental Scandinavia nabízí volbu pro rozvozové nákladní vozy (17,5 a 19,5 palce) a kamiony na dlouhé vzdálenosti (22,5 palce). Tyto pneumatiky se vyznačují vysokou přilnavostí a trakcí na přední nápravě – HSW 2 Scandinavia, nejlepší trakcí a brzdným výkonem na hnací nápravě – HDW 2 Scandinavia, a také optimální přilnavostí při zatáčení nebo brzdění na vlečené nápravě – HTW 2 Scandinavia.

Bridgestone Ecopia H002

Nové pneumatiky Ecopia H002 s inovativním konceptem dezénu a nově vyvinutou technologií směsi umožňuje vozovým parkům pro dálkovou dopravu snižovat celkové náklady. Pneumatiky nabízejí nejlepší trakci na mokru ve své třídě, která překonává podle testů TÜV SÜD všechny konkurenty.

Ecopia H002 je vhodná i pro zimní období, protože je jedinou pneumatikou ve verzích pro všechny nápravy tažných i přípojných vozidel pro dálkovou dopravu s označeními 3PMSF a M+S. Nová pneumatika Ecopia H002 je v současnosti nabízena v rozměrech 315/70 R 22,5; 315/80 R 22,5; 385/55 R 22,5 a 385/65 R 22,5.

Bridgestone Ecopia H002

Goodyear UltraGrip Cargo

Tato novinka je určená pro lehké nákladní vozy a dodávky. Nová koncepce dezénu zabezpečuje vysoký kilometrový výkon a tím dlouhou životnost s konstantními jízdními vlastnostmi, jako jsou nízká hlučnost, maximální záběr na sněhu a optimální trakce na ledu či vodě.

Goodyear UltraGrip Cargo má celokovovou kostru založenou na technologii Unisteel, která pomáhá zvyšovat nosnost pneumatiky. Maximální hustota lamel zvyšuje výkon v zimních podmínkách, přičemž je možné ji vybavit hroty, aby se dokázala vyrovnat s nejextrémnějšími povětrnostními podmínkami.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!