UPS investuje do firmy zabývající se autonomními vozy

28 srpna 2019, 13:03

Společnost UPS oznámila, že její divize venture capital UPS Ventures získala menšinový podíl ve společnosti TuSimple, nabízející autonomní kamiony. Partneři společně testují autonomní nákladní automobily v Arizoně, aby zjistili, zda tato vozidla mohou optimalizovat služby a efektivitu v rámci sítě UPS.

Investice společnosti UPS představuje rozšíření současného obchodního vztahu mezi oběma společnostmi, na základě kterých UPS nakupuje dopravní služby od TuSimple.

TuSimple autonomní kamion

Spolupráce s TuSimple v oblasti autonomních vozidel měla pomoci společnosti UPS lépe porozumět požadavkům čtvrtého stupně autonomní kamionové dopravy v její síti. Na této úrovni palubní počítač vozidla neustále sleduje jízdu bez zásahu člověka. Současné předpisy upravující autonomní řízení čtvrtého stupně však vyžadují, aby vozidlo mělo vždy řidiče, který může v případě potřeby převzít kontrolu.

V průběhu testů UPS dodávala náklad pro nákladní přepravu TuSimple na trase mezi Phoenixem a Tucsonem v americkém státě Arizona. Autonomní přeprava začala v květnu 2019, přičemž v každém voze byl vždy řidič a inženýr. TuSimple a UPS monitorují čas a vzdálenost ujetou kamiony v autonomním režimu, bezpečnostní indikátory a dobu přepravy.

Společnost UPS se snaží vyvíjet a implementovat technologie, které umožní zvýšit provozní efektivitu naší globální logistické sítě. Přestože plně autonomní bezpilotní vozidla stále vyžadují vývojové práce a příslušné předpisy, jsme ohromeni pokrokem v technologii brzdění a dalšími řešeními vyvinutými společnostmi, jako je TuSimple. Všechny tyto technologie poskytují velkou bezpečnost a další výhody, které se musí vyřešit ještě před realizací vize plně autonomních vozidel. UPC, jako lídr na trhu, určuje směr a zavádí tyto nové technologie do svého vozového parku, “řekl Scott Price, ředitel strategie a transformace v UPS.

Posláním společnosti TuSimple, která byla založena v roce 2015, je představit první autonomní nákladní automobil na trhu, a tím zvýšit bezpečnost, snížit náklady na dopravu a emise oxidu uhličitého. TuSimple vyvíjí technologii, která dopravním společnostem umožní používat autonomní nákladní vozy 8. třídy, které mají obvykle nejméně tři nápravy a užitečné zatížení přesahující 14.969 kg (33.000 liber).

Během vrcholu přepravní sezóny UPS využívá doručovací služby třetích stran. Firma TuSimple je přesvědčena, že její technologie může snížit průměrné náklady na takové externí dopravní služby o 30 %.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!