Tři vítězství pro společnosti Mercedes‑Benz a Setra na mezinárodní soutěži odborného časopisu Busplaner 2019

2 července 2019, 10:07

Trvalá udržitelnost je pro společnosti Mercedes Benz a Setra klíčovým aspektem: Autobusy obou špičkových značek splňují nejpřísnější emisní normy a v praxi jsou jejich emise mnohdy výrazně nižší než maximální povolené hodnoty.

Z nízké spotřeby paliva a tím i šetření zdrojů profitují kromě životního prostředí a společnosti i samotné autobusové podniky. Nezávislá porota pro mezinárodní soutěž o cenu za udržitelnost odborného časopisu Busplaner tuto snahu ocenila: Do soutěže byly přihlášeny Mercedes Benz eCitaro, Citaro hybrid a dvoupatrový autobus Setra TopClass S 531 DT. Všechna tři vozidla zvítězila ve své kategorii – tři nominace autobusů vedly ke třem vítězstvím.

Tři ukázkové příklady ekologie a efektivity od společností Mercedes-Benz a Setra

Mercedes Benz eCitaro

Mercedes Benz eCitaro s plně elektrickým pohonem povyšuje elektromobilitu u městských autobusů na zcela novou úroveň. Vyznačuje se dosud nevídanou energetickou efektivitou díky inovativnímu tepelnému managementu a zesíťování – to vše s použitím inovativních komponent, které jsou poprvé k dispozici u vozu eCitaro. Prostřednictvím vozidla eCitaro spustila společnost Daimler Buses inovační ofenzívu v oblasti elektromobility.

Citaro hybrid je ukázkovým příkladem pro kontinuální zvyšování efektivity spalovacího motoru. Hybridní varianta dále snižuje cenově výhodnou spotřebu paliva vznětového motoru a tím také jeho emise CO2 až o 8,5 %. Citaro hybrid není ovšem veden jako samostatný člen modelové řady nejprodávanějších městských autobusů Citaro, hybridní pohon je příplatkovou výbavou. Tato příplatková výbava je dostupná pro většinu nabízených modelů, dokonce i pro Citaro NGT s pohonem na zemní plyn – Citaro hybrid tak globálně zaujímá zcela výjimečnou pozici.

Setra TopClass S 531 DT

Dvoupatrový autobus Setra TopClass S 531 DT určuje standardy ve své třídě, a to v mnoha ohledech. Vedle fascinující optiky přesvědčuje hlavně jako ukázkový příklad aerodynamiky a palivové efektivity díky maximální variabilitě, komfortu a maximální bezpečnosti. Tento impozantní zájezdový autobus pokrývá všechny možnosti nasazení v zájezdové a linkové dopravě a svými hodnotami v oblasti aerodynamiky míří k novým rekordům co do spotřeby paliva ve svém segmentu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!