Koná se „Global Public Transport Summit“ UITP

11 června 2019, 10:20

Od 9. do 12. června se ve Stockolmu koná „Global Public Transport Summit“, tedy summit světové veřejné dopravy. Jde o setkání významných zástupců z oblasti dopravy.

Koná se "Global Public Transport Summit" UITP

Mezi problémy, které se na summitu řeší, patří dopravní zácpy, nedostatek parkovacích míst či třeba emise.

Problém řeší také řada orgánů veřejné dopravy. Dochází k rozšiřování nabídky služeb, které se snaží poskytovat udržitelnou a atraktivní alternativu automobilů. Cílem je vytvořit hustou síť dobře koordinovaných možností veřejné dopravy, mezi které patří sdílení jízdních kol a půjčovna e-jízdních kol. K alternativním řešením patří také autobusy a vlaky.

Summitu se účastní nejrůznější významní zástupci v oblasti dopravy. Patří mezi ně například firma ZF, která přispívá k řešení problému s emisemi. Kromě elektrických pohonů pro všechny třídy vozidel od e-motocyklů až po kloubové autobusy nabízí společnost inteligentní a propojené systémy pro automatizované jízdní funkce, které umožní robotům taxi v budoucnu autonomně projíždět městem.

Účastnit se bude také společnost Solaris, jejíž autobus Urbino 12 hydrogen představuje variantu dopravy s nulovými emisemi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!