PEMA Praha se soustředí na rozvoj pronájmů dopravní techniky

15 května 2019, 15:15

PEMA Praha se zaměřuje na další rozvoj své hlavní činnosti. Z osvědčeného stanoviště v Klecanech, v těsné blízkosti dálnice D8 a Pražského okruhu, nabízí pronájem dopraní techniky, jak velkým dopravním společnostem, tak středním a drobným dopravcům. Aktuálně spravuje flotilu více jak 18.000 vozidel různých značek, typu a zaměření.

PEMA Praha

PEMA se historicky věnovala především prodeji, financování a vlastnímu servisu nákladní techniky, těžištěm její současné činnosti je pronájem dopravní techniky nejrůznějšího druhu.

„Nárůst počtu dlouhodobě i krátkodobě pronajatých vozidel začal v Evropě již poměrně dříve, zhruba před deseti lety. Nejen velké, ale také střední a menší dopravní firmy začaly opouštět koncept vlastnictví vozového parku. Spočítaly si, že z dlouhodobého hlediska je výhodnější si tahače, návěsy a především nejrůznější speciální techniku pronajímat, než mít vázaný kapitál v technice a starosti navíc s její údržbou a posléze i prodejem,“ říká Stanislav Majza, jednatel společnosti PEMA Praha, a doplňuje, že tento trend lze v posledních letech intenzivně pozorovat také v České republice.

PEMA Praha je dceřinou společnosti německého koncernu PEMA GmbH, která je součástí skupiny Société Générale. Pražská pobočka je jednou z mnoha, které pod značkou PEMA působí například v Belgii, Dánsku, Švédsku, Polsku nebo Švýcarsku.

Výše uvedená restrukturalizace obchodního modelu PEMA umožnila pražské pobočce, která je zodpovědná za aktivity společnosti jak v České republice, tak i na Slovensku, navázat úzkou spolupráci se společností Volvo Group. Přímo v areálu PEMA Praha společnost Volvo Group otevřela svoji 17. pobočku v rámci ČR.

Flexibilita jako nezbytnost

Vedle pronájmu dopravní techniky je dalším faktorem, který v současnosti ovlivňuje obchodní model podnikání v autodopravě, požadavek na maximální flexibilitu dopravců. Týká se to nejenom objemu zakázek, ale i speciálních druhů přepravovaného materiálu a zboží. Na takové požadavky dokáže PEMA reagovat díky své celoevropské síti, rozsáhlému a modernímu vozovému parku a především systému sdílení informací.

Služby PEMA se ale neposkytují pouze full-servisový pronájem tahačů, návěsů a další dopravní techniky po dobu určenou klientem.

„Osvědčil se nám princip individuálního řešení požadavků klientů. Nabízené služby lze proto rozdělit do jednotlivých modulů, které lze libovolně kombinovat. To nám umožňuje vyhovět konkrétním potřebám každého klienta. Full-servis pronájem vozidel společnosti PEMA pak zahrnuje komplexní službu od zajištění údržby a oprav běžného opotřebení v rámci celoevropské servisní sítě, přes pneuservis, správu pneumatik, telematiku, pojištění, asistenci 24/7 po celé Evropě, pomoc při nehodách, či defektu pneumatiky a v neposlední řadě i poskytnutí náhradního vozidla, pokud není možné zajistit opravu do 24 hodin. Umíme se postarat i o vzhled vozidel ve firemním designu zákazníka. To jsou naše nástroje a služby, které umožňují individuální řešení a okamžitou reakci na konkrétní požadavky klienta,“ uvádí Jan Hák, obchodní ředitel PEMA Praha.    

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!