Continental nabízí pneumatiky pro elektrické městské autobusy

10 dubna 2019, 11:51

Continental uvádí na trh první pneumatiky pro elektrické městské autobusy. Nový model Conti Urban HA3 315/60 R 22,5 se vyznačuje zvýšeným indexem nosnosti (až 8 tun) na nápravu, což je o 0,5 tuny větší než norma pro tuto velikost pneumatiky. Pneumatiky jsou přizpůsobeny zvýšené hmotnosti vozidla díky těžkým bateriím a vyššímu točivému momentu.

Pneumatika Conti Urban HA3 315/60 R 22,5

Elektromobilita získává stále větší popularitu v sektoru veřejné dopravy. Města po celém světě postupně rozšiřují své flotily vozidel s nízkými emisemi. To vyvolává nové výzvy pro pneumatiky, které musí zajistit trakci, trvanlivost a nosnost. V reakci na nové potřeby Pneu Conti Urban HA3 315/60 R 22,5vyvinula společnost Continental nejnovější pneumatiky Conti Urban HA3 315/60 R 22,5 154 / 148J (156 / 150F).

– Nové pneumatiky Conti Urban HA3 pro elektrické autobusy vznikly díky zkušenostech, které jsme získali ze spolupráce s výrobci užitkových vozidel a městskými autobusovými společnostmi – řekl Lutz Stäbner, Head of Product Management for Continental Truck and Bus Tires v regionu EMEA. – Díky svým vyváženým vlastnostem představují bezpečné, pohodlné a cenově efektivní řešení podporující elektromobilitu v městském provozu – dodal expert Continental.

Pneumatiky Conti Urban HA3 mají díky husté síti silnějších drátů vyšší index nosnosti. Mají také trvanlivý běhoun s vysokým obsahem přírodního kaučuku, který zvyšuje odolnost proti oděru, řezům a trhlinám. Zesílené boční stěny jsou odolné proti častému kontaktu s obrubníky. Speciální tvar pneumatik pro městské autobusy zvyšuje životnost a rovnoměrnost jejich opotřebení. Pneumatiky Conti Urban HA3 mají na bočnici symbol sněhové vločky na hoře se třemi vrcholy (3PMSF), což znamená, že jsou vhodné pro celoroční provoz v mnoha částech Evropy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!