Solaris Urbino 12 LE lite hybrid získal cenu 2019 Top Design Award

15 března 2019, 9:50

Společnost Solaris Bus získala ocenění v kategorii „Automobilový průmysl a veřejná doprava“ za svůj nový hybridní systém Solaris Urbino 12 LE lite hybrid, který byl poprvé představen na loňském ročníku Kielce Transexpo.

Solaris Urbino 12 LE lite hybrid

Uznání získali Jens Timmich, který je již mnoho let zodpovědný za konstrukci výrobků z Bolechowa a Michał Pikuła – ředitel odboru rozvoje autobusů, který je zodpovědný za technický návrh a vývoj nové stavby, byl pro nový produkt uznán.

Letošní ročník se koná 12. – 15. března na Mezinárodním veletrhu v Poznani. Během akce byly uděleny ceny Top Design, které se udělují inovativní design. Ceny byly uděleny až v 16 kategoriích, včetně průmyslu, kanceláře, zahrady, spotřební elektroniky nebo veřejného prostoru.

Top design award 2019Jméno oceněného vozidla se týká jeho největší výhody, kterou bude nízká spotřeba paliva, a tím i nižší provozní náklady ve srovnání s podobnými konstrukcemi dostupnými na trhu. Hlavním cílem vedení inženýrů oddělení pro výzkum a vývoj Solarisu, kteří pracovali na vytvoření hybridního vozu Urbino lite, bylo vyvinout design autobusu, který v testu SORT 2 dosáhne spotřeby paliva nižší než 30 litrů na 100 km. Jednou z nejdůležitějších podmínek pro dosažení předpokládaného cíle bylo snížení hmotnosti vozidla. Hmotnost hybridního pohonu Solaris Urbino 12 LE lite je nižší než 9 tun.

Jedná se o třetí cenu, kterou porota této výstavy udělila polskému producentovi. Společnost Solaris získala v roce 2012 předchozí ocenění pro tramvaj Solaris Tramino a později v roce 2015 pro návrh posledního vydání řady městských autobusů Urbino.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!