Firma BorgWarner už nebude vyrábět termostaty Wahler

14 ledna 2019, 15:18

Firma BorgWarner před zhruba 4 lety převzala společnost Gustav Wahler, která se specializuje mimo jiné na výrobu termostatů. Protože se výroba termostatů firmě nehodí do dlouhodobých plánů, rozhodla se tuto sekci prodat.

Firma BorgWarner bude prodávat oddělení zabývající se výrobou termostatů britské společnosti Arlington Industries Group Ltd. Po prodeji se předpokládá, že se pod křídla Termostat Wahler od BorgWarnerbritské společnosti dostanou dvě továrny – v Oberboihingenu v Německu a v Piracicabě v Brazílii. Transakce bude dokončena v prvním čtvrtletí letošního roku – pod podmínkou získání potřebných schválení úřadů.

V roce 2014 společnost BorgWarner převzala firmu Gustav Wahler GmbH & Co. KG, známou především výrobu termostatů, ale také dalšími díly, jako jsou EGR ventily nebo snímače. Prodej se týká pouze oddělení zabývající se termostaty, tedy jen části, a nikoli celého podnikání firmy Wahler.

Jako důvod transakce byly uvedeny rostoucí technologické požadavky na výrobu termostatů. Investice do tohoto odvětví nejsou prioritou společnosti BorgWarner, jejíž současná strategie se zaměřuje na trh s díly pro hybridní a elektrická vozidla.

Celkové tržby z prodeje termostatů společnosti BorgWarner se v roce 2018 odhadují na přibližně 110 milionů EUR. Částka transakce činí přibližně 24 milionů EUR. Zajímavé je, že kupující firma Arlington Industries Group Ltd. nemá dosud žádné továrny mimo Velkou Británii.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!