Autobusy Scania vyrazí do ulic Českého Těšína

11 prosince 2018, 15:25

Hromadnou dopravu v Českém Těšíně bude od 1. 1. 2019 zajišťovat společnost Arriva Morava, která si pro tyto městské linky nově vybrala autobusy společnosti Scania. K slavnostnímu představení veřejnosti došlo před městskou radnicí při příležitosti rozsvícení vánočního stromečku.

Autobusy Scania nově v Českém Těšíně

Pátek 30. listopadu byl slavnostně odhalení autobusu Scania. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnil místopředseda představenstva společnosti Arriva Morava Michal Pastrňák, vedoucí oddělení dopravy města Český Těšín Tomáš Hloušek a manažer prodeje autobusů Scania Lukáš Martinů.

Nový model autobusu disponuje nízkopodlažním provedením se třemi dvojitými dveřmi pro rychlou výměnu cestujících. Autobus je vybaven 9-ti litrovým motorem o výkonu 250 k, automatickou převodovkou ZF Ecolife se zabudovaným retardérem. Bezpečnost je zajištěna skrze nejmodernější asistenční systémy jako např. asistent nouzového brzdění, kamerový systém. Cestující ocení především výkonnou klimatizaci a topení, extra tónovaná boční okna v determálním provedení a USB porty pro nabíjení mobilních zařízení.

Arriva Morava bude v příštích deseti letech používat pro dopravní obslužnost města Český Těšín výhradně vozidla značky Scania. V barvách MHD Český Těšín budou jezdit celkem 4 Scania Citywide LF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!