Společnost Castrol zjednodušuje svou nabídku olejů pro nákladní automobily a autobusy

5 prosince 2018, 12:01

Castrol zjednodušuje svůj sortiment motorových olejů pro nákladní automobily a autobusy. Namísto několika produktových řad bude nabízet jen dvě – Vecton a CRB. Díky tomu bude výběr vlastního produktu snazší a distributoři nebudou nuceni udržovat zbytečně velké skladové zásoby.

Nový sortiment produktů je výsledkem mimořádně náročných zkoušek při ujetí 7 miliónů kilometrů – což odpovídá devíti cestám na Měsíc a zpět.

„Změny v nabídce jsou dalším krokem ve zjednodušení a sjednocení naší nabídky pro uživatele nákladních vozidel. Díky tomu mohou zákazníci snáze nalézt vhodný olej a nám toto řešení usnadní propagaci produktů. Nový sortiment pokrývá 97 % požadavků výrobců OEM v oblasti motorových olejů,“ uvádí Paweł Mastalerek, vedoucí technického odboru Castrol v Polsku.

Zjednodušené portfolio znamená také výhody pro distributory – nemusí udržovat tak velké skladové zásoby a mohou si snížit náklady na logistiku. Jednoduchost správy zásob při výrazně nižším počtu produktových řad motorových olejů, převodových i speciálních kapalin umožňuje snazší výběr příslušného maziva pro zákazníka.

Společnost Castrol zjednodušuje svou nabídku olejůNové oleje Vecton mají také delší životnost, díky čemuž je možné bez obav prodloužit maximální kilometrický proběh mezi výměnami oleje. To je možné díky využití technologie System Pro Technology™, která poskytuje dodatečnou rezervu trvanlivosti, zabraňuje degradaci oleje a přizpůsobí se vyšším teplotám. Nová produktová řada je odpovědí na moderní řešení v motorech, která jednak umožňují zvýšení točivého momentu až o 30 %, ale zároveň vedou také ke zvýšení teploty a tlaku v motoru. Castrol Vecton je na světě první řadou motorových olejů pro nákladní automobily, která je certifikovaná jako CO2 neutrální. Každý litr oleje Castrol Vecton znamená 2 kg neutralizovaného oxidu uhličitého, což při vozovém parku o 30 automobilech znamená 2.400 kg CO2 ročně.

Nová řada olejů Vecton je k dispozici v šesti variantách, ve viskozitě od 5W-30 přes 10W-30 a 10W-40 až po 15W-40. Jedná se o oleje minerální (15W-40), polosyntetické (10W-30) a syntetické (5W-30 a 10W-40). Olej Vecton 5W-30 má doplňující označení Fuel Saver – díky němu je možné snížit spotřebu paliva o 1 % ve srovnání s olejem vyšší třídy 15W-40. Oleje Vecton 10W30 a 10W-40 jsou dále oleji typu Long Drain, což znamená, že v závislosti na značce nákladního automobilu je možné prodloužit interval výměny na 100, nebo dokonce na 120 tisíc kilometrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 6 prosince 2018, 14:26 0 0

Nezdá se mi označení polosyntetické 10W-30, jako polosyntertické se vždy označovaly oleje 10W-40 a syntetické 5W-30 a 5W-40? Roman.

Odpověď