Severočeská technika míří na 41. ročník Rallye Dakar

27 listopadu 2018, 14:31

Další ročník nejprestižnější rally světa se blíží. Ve francouzském přístavu Le Havre se již nalodila veškerá technika, která měsíc popluje do Jižní Ameriky. Rallye Dakar odstartuje 6. ledna 2019 a severočeský tým MKR Technology na něm bude opět mít trojici závodních kamionů.

Vozy MKR Technology míří na Rallye Dakar

Severočeský kamion se pyšní jedním unikátem. Na palubě židovického speciálu bude nejmladší účastník Rallye Dakar Mitchel van den Brink. Šestnáctiletý syn pilota Martina van den Brinka na palubě vystřídal roudnického mechanika Daniela Kozlovského a nyní míří na svůj první Dakar.

„Minimální věk pro účast na nejtěžší rallye světa je osmnáct let. Museli jsme proto požádat o celou řadu výjimek a získat povolení nejen u organizátora ASO,“ sdělil úspěšný holandský pilot Martin van den Brink z týmu Mammoet Rallysport, který usedne do svého kamionu s „čumákem“, kterému nikdo neřekne jinak než Sherpa.

Druhá posádka pojede v trambusovém Renault Trucks K520. Třetí kamion z dílny židovických konstruktérů jede opět v barvách holandského týmu Riwald Dakar Team tentokrát s číslem 512.

Nadcházející 41. ročník věhlasné dálkové soutěže bude úplně jiný. Dvoutýdenní závod se celý pojede jen na území Peru. Letos na posádky čekají těžké tři tisíce měřených kilometrů, z nichž se tři čtvrtiny odehrají v písečných dunách. V součtu to bude 5.000 kilometrů, se kterými si posádky budou muset poradit v deseti etapách. Rallye startuje 6. ledna v Limě a končí 17. ledna opět v hlavním městě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!