Solaris míří do pobaltských zemí

27 listopadu 2018, 10:15

Společnost Solaris získala smlouvu na dodávku 88 autobusů Urbino 18 do hlavního města Lotyšska. Jde o rozšíření rámcové dohody uzavřené v roce 2013.  Prvních deset autobusů se má uvést na ulicích Rigy co nejdříve v příštím roce, zbývající část vozů bude dodána do konce roku 2020.

Solaris dodá autobusy do hlavního města Lotyšska - Rigy

Všechny autobusy mají délku 18 metrů a budou obsahovat motory splňující nejpřísnější emisní normy Euro 6, navíc budou vybaveny automatickou převodovkou. V autobusech bude až 150 míst pro cestující.

Vozidla budou disponovat řadou vybavení jak pro řidiče autobusů, tak pro cestující. Pohodlí během cesty bude zajištěno klimatizačním systémem, zatímco bezpečnost cestujících bude zajištěna pomocí nejmodernějšího systému sledování sestávajícího z 10 kamer umístěných mimo a uvnitř autobus. Cestující budou moci používat USB porty k nabití mobilních zařízení; objednané kloubové autobusy Urbino 18 budou vybaveny systémy ITC, které obsahují 4 komunikační kanály (GSM, WiFi, Tetra a GPRS) a také panely v kabině řidiče, které kromě zobrazování standardních zpráv budou také informovat řidiče například o tlaku a teplotě v pneumatikách.

Zatím firma Solaris dodala do Lotyšska celkem 528 vozidel, z toho 455 z nich se dostalo do Rigy. Kromě toho dodává Solaris nově své vozy také do dalšího pobaltského státu – Litvy.  Nedávno byla podepsána smlouva na dodávku 85 trolejbusů do Kaunasu v roce 2019.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!