Společnost Skaldo nakoupila další Tatry Phoenix

21 listopadu 2018, 17:12

V pátek 9. listopadu 2018 převzala společnost Skaldo osm nových vozů Tatra Phoenix ve verzi pracovní stroj s nosností 25 tun. Vozidla firma využije v lomech v západních Čechách při těžbě keramických jílů.

Společnost Tatra předala nákladní vozy firmě Skaldo

Slavnostní předání vozidel Tatra Phoenix proběhlo na kopřivnickém polygonu společnosti Tatra Trucks. Zaměstnanci firmy Skaldo si mohli při převzetí nové nákladní vozy vyzkoušet v terénu jednoho z nejrozsáhlejších zkušebních areálů ve střední Evropě. Následně si prošli výrobní halu, kde shlédli výrobu vozidel.

„V západních Čechách, tedy lokalitě, kde se těží keramické jíly, mají vozidla Tatra už dlouholetou tradici. V průběhu našeho podnikání jsme zkoušeli i jiné značky vozidel, ale vzhledem k charakteru terénu, ve kterém při těžbě jezdíme, jsme se vždy pokorně vrátili k tatrovkám. Nová vozidla Tatra Phoenix využijeme hlavně při samotné těžbě keramických jílů a také pro skrývkové práce,“ řekl při předání Ignác Salva, majitel společnosti Skaldo.

Vozy jsou hlavní modelovou řadou civilního výrobního programu společnosti Tatra Trucks, která využívá kombinaci originálního podvozku tzv. tatrovácké koncepce a konstrukčních skupin světových výrobců, jako jsou například DAF, PACCAR či ZF a Allison.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!