Soutěž Scania CO2NTROL CUP 2018 pomohla během 3 měsíců ušetřit téměř 140 tisíc litrů nafty

30 října 2018, 12:52

Před začátkem soutěže Scania CO2NTROL CUP 2018 byla průměrná spotřeba u 2.181 přihlášených vozidel v regionu Scania CER  27,3 litrů nafty na 100 kilometrů. V průběhu tří soutěžních měsíců klesla na 26,6 l/100 km. Toto snížení znamenalo vzhledem k ujetým kilometrům úsporu téměř 140.000 litrů nafty. Při její průměrné ceně 33 kč/l je to tedy v přepočtu více než 305.000.000 Kč.

Scania CO2NTROL CUP
zleva: ředitel mar­ke­tingu a ko­mu­ni­ka­ce Scania CER Ondřej Koubek, vítěz soutěže Vlastimil Schimmel, vedoucí pro­po­je­ných služeb Scania CER Matěj Venhoda, druhý nejlepší řidič soutěže Miloš Nečas, ředitel pro servisní služby Scania CER Pavel Pro­střed­ník, třetí nejlepší řidič soutěže Martin Kříž

Nízká spotřeba, kterou vozidla značky Scania vynikají, přispívá také k nižším emisím CO2. Díky snaze a soutěživosti řidičů se během 3 měsíců Scania CO2NTROL CUP 2018 vypustilo do ovzduší o téměř 400 tisíc kilogramů CO2 méně.

Klíčem k úspěchu jsou propojené služby Scania a odborné školení řidičů

Skoro mi přijde, že auto umí jezdit s tak nízkou spotřebou samo. Stačí jen dělat to, co chce,“ říkal ještě před vyhlášením výsledku jeden z trojice nejlepších českých řidičů Martin Kříž. Vozidla Scania sama vyhodnocují řidičův jízdní styl a pomáhají tak k nižší spotřebě. Ale to je jen jedna část řešení společnosti Scania. Pro dopravce je ideální využívat výhod, které nabízí propojené služby Scania a školení řidičů.

Fleet Management System umožňuje snadnou správu vozového parku, vzdálenou diagnostiku jednotlivých vozidel nebo také například plánování servisních úkonů. Můžete tak jednoduše porovnávat celou řadu parametrů týkajících se řízení a výkonu vašich vozidel a zjistit tak, kde je potřeba zapracovat na efektivitě.

Od toho pak Scania nabízí odborné školení řidičů. Díky němu pracují řidiči efektivněji, méně se stresují a snižují tak mimo jiné i riziko dopravních nehod.

Scania je dlouhodobě zaměřena na řidiče, jejich význam v přepravním řetězci, bezpečnost a komfort. Ve Scania CER jsme hrdí na možnost pracovat se špičkovými technologiemi a zároveň i nejlepšími řidiči, a proto i vznikla tato soutěž. Odměnou nám jsou pak dlouhodobě nejlepší výsledky v jízdních výkonech (hodnocení Scania Driver Support) řidičů v našem regionu v porovnání s celosvětovou konkurencí. A to už něco znamená! Za to celé bychom chtěli všem našim řidičům upřímně poděkovat!“ říká vedoucí propojených služeb Scania CER Matěj Venhoda.

Vítězem celé soutěže se stal Vlastimil Schimmel. Nejlepší hodnocení měl hned v úvodním soutěžním měsíci a to přitom řídil vozidlo Scania R 500 jen pár týdnů. „Scania mi opravdu sedla. Dříve jsem jezdil s vozidlem jiné značky, ale po přesednutí do R 500 klesla spotřeba paliva o téměř 4 litry na stejné trase, s totožným nákladem a se stejně výkonným motorem,“ chválí svou Scanii Vlastimil Schimmel.

A protože si vedl skvěle i ve zbylých dvou měsících, získal na slavnostním vyhlášení v Praga Aréně poukaz na výlet do Švédska. Bude tak mít možnost navštívit továrnu společnosti Scania a také její DEMO centrum, kde si vyzkouší celou škálu vozidel s Griffinem ve znaku.

Spolu s ním poletí do Švédska Miloš Nečas (Šmídl s.r.o.), který skončil na druhém místě a také v pořadí třetí Martin Kříž (HOPI s.r.o.).

Související články

Závěr soutěže Scania CO2NTROL CUP 2018 patřil Martinu Křížovi
Závěr soutěže Scania CO2NTROL CUP 2018 patřil Martinu Křížovi

V závěrečném měsíci soutěže, ve které se klade důraz nejen na efektivitu jízdy, volný dojezd, ale také na hodnocení Scania Driver Support, zvítězil Martin Kříž. Získal poukaz na zboží z kolekce Scania Truck Gear v hodnotě 150 EUR a tímto výsledkem si také zajistil místo na závěrečném večírku pro 30 nejlepších řidičů v České republice.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!