Walker nabízí první náhradu systému SCR

10 října 2018, 18:19

Společnost Tenneco oznámila, že bude nabízet první náhradní systém selektivní katalytické redukce (SCR) pro evropský aftermarket. Nový systém navržený pro dodávku Ford Transit, vyráběnou od roku 2016, bude nabízen v rámci globální značky Walker®.

Walker systém selektivní katalytické redukce (SCR)

Technologie SCR se používá ke snížení škodlivých emisí produkovaných továrnami, loďmi, vlaky, automobily a dalšími zařízeními. V průběhu let se výrobci vozidel spojili s předními dodavateli zařízení na regulaci emisí – včetně společnosti Tenneco – kvůli vypracování strategií na snížení emisí oxidů dusíku (NOx), produkovaných naftovými motory. Systémy SCR společnosti Tenneco namontované od roku 2010 v lehkých užitkových vozidlech se ukázaly jako velmi účinné při přeměně více než 95 % NOx na vodní páru a molekulární dusík.

“Tenneco je průkopníkem a předním dodavatelem mnoha moderních technologií pro regulaci emisí, včetně SCR, používaných globálními OEM výrobci,“ řekl Maurits Binnendijk, viceprezident a generální ředitel společnosti Europe Aftermarket, Tenneco. “Zavedení systému Walker SCR pro aftermarket byl pro nás další, přirozený krok, jelikož neustále rozšiřujeme naše pokrytí trhu a přizpůsobujeme se vývoji globálních požadavků na emise.”

Moderní systémy SCR vyráběné firmou Tenneco jsou tvořeny několika komponenty, včetně přídavné nádrže, která obsahuje redukční kapalinu; přídavný vstřikovač pro zavedení této tekutiny do výfukového systému; mixovací kroužek, který smíchává redukční činidlo s výfukovými plyny; SCR katalyzátor, kde probíhají chemické reakce; a elektronickou řídící jednotku, která pracuje ve spojení s několika senzory, aby byla zajištěna správná funkce. Množství redukčního činidla přidaného do systému odpovídá 5 až 7 % spotřeby paliva.

Chcete-li se dozvědět více o rozsáhlém sortimentu Ride Performance a Clean Air společnosti Tenneco, stejně jako o výrobcích Monroe® a Walker pro aftermarket, navštivte internetové stránky www.monroe.com nebo www.walker-eu.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!