Valeo přichází s novou, vylepšenou generací stěračů Silencio

27 června 2018, 18:36

Za dvacet let od svého uvedení získaly výrobky Valeo Silencio dominantní postavení na evropském aftermarketovém trhu, avšak nyní nastal čas na modernizaci této řady, aby automobilové stěrače Valeo Silencio posílily svou pozici lídra trhu.

Nová generace stěračů Valeo Silencio

Klíčovou změnou je použití nového druhu gumy VisioRubber™ u všech gumových lišt značky Silencio. Jedná se o kompozitní materiál, který vzniká spojením přírodního kaučuku v dolní části stěrače (břit), se syntetickou gumou nacházející se v jeho horní části (základně). Inovativní metoda mikroskopicky přesného řezání materiálu na pásy zaručuje delší životnost stěračů. Speciální kaučuková směs byla obohacena o částice grafitu, které výrazně zvyšují kvalitu čištění skla již od prvního pohybu ramen stěračů. Výrazné zlepšení potvrdily i nezávislé testy provedené TÜV Rheinland.

V létě se součástí řady Valeo Silencio stanou také stěrače Valeo AquaBlade™, oceněné v soutěži Automotive News PACE Awards. Používají se u modelů vozidel, které rozptylují kapalinu tryskami integrovanými v liště stěrače – a díky inženýrům Valeo bude tato technologie dostupná letos v létě i na aftermarketu. Toto řešení je nejenom praktické, ale také výrazně zvyšuje bezpečnost. Díky důkladnějšímu očištění čelního skla řidič rychleji zareaguje na ohrožení a brzdná dráha vozidla pohybujícího se rychlostí 50 km/h se může zkrátit až o 4 metry – což bylo potvrzeno více než 5.500 testy provedenými v reálných silničních podmínkách Fraunhoferovým institutem.

Pro prodejce stěračů – distributory, motoristické prodejny nebo autodílny – je podstatné výrazné zjednodušení krátkých kódů produktů. Valeo zároveň ponechává na balení i doposud používaná označení, na která jsou profesionálové zvyklí. Samozřejmě byl také podstatně aktualizován katalog, přičemž došlo k optimalizaci počtu referencí s přiřazením úplného seznamu aplikací. Nutno také podotknout, že se všechny lišty stěračů Valeo Silencio vyrábí v Evropě.

Přečíslovaná, nová generace stěračů Valeo Silencio

„Propojením nejnovějších technologických řešení v oblasti čištění skel s moderním a odvážným designem balení přinášíme našim zákazníkům vynikající výrobek. Silencio jsou automobilové stěrače s kvalitou prvovýroby, a zároveň mají intuitivní montáž. Valeo si zakládá na jednoznačně rozpoznatelné značce ve svém oboru, která vyvolává u zákazníků silné asociace. Stojí za to na tomto místě připomenout, že stěrače jsou součástí vozidla, která má přímý dopad na bezpečnost, jelikož právě na jejich výkonu závisí, jak dobře řidič vidí okolí v čase proměnlivých povětrnostních podmínek. Momentálně stěrače Valeo Silencio nemají na trhu konkurenci,“ říká Agnieszka Wojtczuk, Product Manager marketingového oddělení Valeo Service Eastern Europe.

Ocenění pro stěrače Valeo Silencio

Podrobné informace o produktech Valeo jsou k dispozici v knihovně katalogů a aplikaci MyValeoParts pro zařízení s iOS a Androidem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!