Skupina 3ČSAD pořizuje do měst elektrobusy

22 května 2018, 9:58

Minulý týden proběhla ve Frýdku-Místku a Karviné prezentace prvních elektrobusů pro městskou hromadnou dopravu. Díky tichému provozu a nulovým emisím nabídne cestujícím vyšší komfort cestování. 

3ČSAD leader v ekologické dopravě

Dvanáctimetrový SOR NS Electric je moderní celonízkopodlažní elektrobus určený pro bezemisní přepravu osob v městském provozu. Svým cestujícím nabízí 33 míst k sezení, 64 míst ke stání a samozřejmě prostor vyhrazený pro kočárky či cestující na vozíku.

Elektrobus pohání prakticky bezhlučný bezemisní elektromotor o výkonu 160 kW, který je napájen soustavou akumulátorů NMC o celkové kapacitě 362 Ah, jež jsou umístěny podélně po obou stranách střešního prostoru.

Skupina 3ČSAD těchto vozidel pořídila celkem 6 – další trojice elektrobusů bude brzy představena a nasazena v rámci městské hromadné dopravy v Havířově.

Spolu s hranickou flotilou šesti elektrobusů, uvedenou do provozu v říjnu loňského roku, se tak skupina 3ČSAD aktuálně s 12 vozidly stává největším provozovatelem elektrobusů v České republice a zůstává i největším tuzemským provozovatelem flotil autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!