Ford představil novinky mezi užitkovými vozy

2 května 2018, 18:32

Ford na veletrhu užitkových automobilů v britském Birminghamu představil novou Fiestu Van a pokročilé technologie z oblasti konektivity. Obě novinky by měly dále upevnit vedoucí postavení značky Ford na evropském trhu užitkových vozů.

Nový Ford Fiesta Van

S modelem Fiesta Van se Ford opět vrací do třídy městských rozvážkových automobilů založených na osobních modelech segmentu B. Fiesta Van se v nabídce zařadí po bok nejnovější generace modelů Ford Transit, k nimž patří také nový Transit Custom, Transit Connect a Transit Courier.

Ford zároveň oznámil, že první dva užitkové modely z jeho evropské nabídky budou k dispozici se zabudovaným modemem FordPass Connect, který provozovatelům pomůže zvýšit produktivitu a zároveň zpříjemnit řidičům práci. Vedle nové Fiesty Van nabídne tuto technologii také nový Transit Connect.

Značka vystavila v Birminghamu rovněž ukázky svých inovativních řešení městské mobility, konkrétně Transit Custom plug-in hybrid z londýnské testovací flotily a koncepci doručovací služby „na posledním kilometru“. Novinkou je i atraktivní Ranger Wildtrak X.

Nová Fiesta Van

  • Nový Ford Fiesta Van konstrukčně vychází z nejnovější generace osobní Fiesty
  • Paletu motorizací tvoří zážehové tříválce 1,1 l 63 kW (85 k), 1.0 EcoBoost 92 kW (125 k) a vznětový motor 1.5 TDCi ve variantách 63 a 88 kW (85 a 120 k)
  • Ve třídveřové karoserii se nachází praktický nákladový prostor o objemu přibližně 1,0 m3. Délka ložné plochy činí bezmála 1,3 m a užitečné zatížení je přibližně 500 kg

Konektivita FordPass Connect

Novou Fiestu Van a nový Transit Connect, bude možné objednávat se zabudovaným modemem FordPass Connect. FordPass Connect umožňuje proměnit vůz v pojízdný Wi-Fi hot-spot až pro 10 zařízení a zefektivnit plánování tras díky službě Live Traffic, která do navigace SYNC 3 přináší dopravní informace v reálném čase.

FordPass Connect dále otevírá možnost využívat specifické funkce mobilní aplikace FordPass:

  • Upozornění na kondici vozu v případě, že je zapotřebí navštívit servis například kvůli nízké hladině oleje, prasklé žárovce atd.
  • Informace o stavu vozu – hladina paliva v nádrži, tlak v pneumatikách, případná aktivace alarmu atd.
  • Dálkové odemykání a zamykání
  • Informace o poloze – pomůže najít vůz například na rozlehlém parkovišti

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!