Zetor Forterra slaví 20 let. Dostala k narozeninám řadu úprav

2 května 2018, 11:34

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. se může radovat z dalšího úspěchu – „zetoří“ silák FORTERRA totiž slaví své dvacetiny. Od roku 1998 do nynějška se prodalo celkem 21,5 tisíc strojů této řady do 55 zemí. Zetor rozbíhá na své sociální síti soutěž, do které se mohou zapojit všichni majitelé.

Modelová řada FORTERRA vyjela poprvé z bran závodu v 2. polovině roku 1998

Společnost ZETOR vyhlašuje soutěž „21,5 tisíc příběhů, a jaký je ten tvůj?“ Zapojit se mohou všichni hrdí majitelé tohoto stroje se svými zajímavými příběhy a fotografiemi.

„FORTERRA je modelová řada charakteristická svou robustností a sílou. Vznikem FORTERRY se nám podařilo pokrýt poptávku po typu takových traktorů na trzích po celém světě. Důkazem správnosti tohoto rozhodnutí je jubileum, které nyní slavíme – FORTERRA je tu s námi již dvacet let. Vážíme si přízně jejích majitelů a věříme, že s nynější modernizací si najde ještě více fanoušků a zůstane tu s námi další řadu let,“ zdůrazňuje Marián Lipovský, výkonný ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR FORTERRA dostala k narozeninám řadu úprav. Modernizované modely CL a HSX byly na trh uvedeny počátkem roku, HD bude na trh uvedena na přelomu léta a podzimu. Nová řada traktorů FORTERRA využívá efektivnější brzdné systémy, největší inovací však je ECO 40 převodovka, která udržuje motor FORTERRY HSX a HD v optimálních otáčkách (1.750 otáček za minutu) při vyšších rychlostech (až 40 km/h).

Tímto způsobem stroje šetří provozní náklady až o 18 % v závislosti na vykonávané činnosti. Modely jsou dále vybaveny novou přístrojovou deskou či vyšším přetlakem v kabině zabraňujícímu vniku nečistot do prostoru obsluhy. FORTERRU HSX mohou zákazníci navíc získat s odpruženou přední nápravou a tím zvýšit komfort pro obsluhu stroje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!