Scania opět držitelem ocenění Green Truck

3 dubna 2018, 11:57

Scania R 500 získala letošní Green Truck Award s velkým náskokem. Vítězem tohoto německého testu se stává nákladní automobil s nejnižší spotřebou paliva. Scania získala ocenění podruhé zásluhou modernizovaného šestiválcového motoru o objemu 13 litrů. 

Scania opět získala ocenění Green TruckPři průměrné spotřebě 24,92 litru na 100 km a průměrné rychlosti 79,91 km / h na 350 km dlouhé zkušební dráze porazila Scania druhého v pořadí o propastných 0,4 litru na každých 100 km. Když tuto hodnotu převedeme na typický roční nájezd nákladního vozidla – 150.000 km, činí tento rozdíl až 600 litrů ročně.

Za poslední čtyři roky získala společnost Scania ocenění ve stovkách odborných testů. Scania také v mnoha evropských zemích stanovila řadu nových rekordů ve spotřebě paliva v porovnávacích testech nezávislých novinářů.

Ocenění Green Truck je jedinečným srovnávacím testem, neboť se soustředí na to, co je pro naše zákazníky nejdůležitější z hlediska nákladů a udržitelnosti,“ říká Wolfgang Buschan, produktový ředitel dálkové přepravy společnosti Scania Trucks.

Green Truck Award udělují dva přední německé časopisy VerkehrsRundschau a Trucker. Všichni účastníci testu mají celkovou hmotnost soupravy 40 tun a trasa vede po veřejných komunikacích mezi Mnichovem a Norimberkem. Spotřeba paliva a průměrná rychlost jsou přísně kontrolovány a potenciální rozdíly v počasí a vlivem provozu jsou vyloučeny. Nízká spotřeba pohonných hmot nejen šetří náklady, ale také odpovídá energetické účinnosti, sníženým emisím CO2 a zvýšené udržitelnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!