Společnost Volvo vítá nové požadavky na deklarované hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2

14 února 2018, 12:56

Od 1. ledna 2019 při prodeji nových těžkých nákladních vozidel vyráběných v zemích EU vzniká povinnost uvádět hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2. Účelem nového opatření je usnadnit zájemcům o nákladní vozidla výběr hospodárných modelů s nižšími dopady na životní prostředí. 

Lars Mårtensson, ředitel pro životní prostředí a inovace ze společnosti Volvo Trucks
Lars Mårtensson, ředitel pro životní prostředí a inovace ze společnosti Volvo Trucks

Společnost Volvo Trucks vnímá nové požadavky jako vítaný doplněk k nástrojům, které se v tomto odvětví aktuálně používají.

„Deklarace poskytne našim zákazníkům srozumitelné a jednoduše srovnatelné informace o spotřebě paliva a emisích CO2, které poslouží jako vodítko při výběru nákladního vozidla,“ komentuje Lars Mårtensson, ředitel pro životní prostředí a inovace ze společnosti Volvo Trucks.

Od 1. ledna 2019 vstupuje v platnost nový evropský zákon, podle kterého bude povinné u všech nových nákladních vozidel deklarovat hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2. Zákon se zavádí v jednotlivých fázích pro různé typy těžkých nákladních vozidel.

Hodnoty uváděné v deklaraci se navrhují individuálně pro jednotlivá vozidla a na základě specifikací výrobce a druhu použití. Výchozím bodem pro deklarované hodnoty jsou certifikované a standardizované evropské postupy simulovaných jízdních cyklů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!