Nové poplatky pro užitková vozidla v Belgii

4 prosince 2017, 11:44

Od 1. ledna budou v Belgii užitková vozidla s návěsem o celkové hmotnosti vozidla do 3,5 tuny s kódem karosérie BC podléhat poplatkům za kilometr. Při jízdě po veřejných silnicích v Belgii budou muset mít zapnutou palubní jednotku (On Board Unit, OBU).

Tato užitková vozidla s návěsem jsou určena k přepravě zboží. Skládají se z kabiny a spojovací desky pro připojení návěsu, což vytváří celkovou hmotnost vozidla přes 3,5 tuny. Svou konstrukcí jsou tato vozidla určena pouze k přepravě zboží. Liší se od vozů s tažnou tyčí, ke které je možné připojit volitelný přívěs. Níže najdete několik ilustrativních obrázků takových vozidel.

Majitelé vozidel, kteří na tento postup ještě nejsou zvyklí, najdou informace o způsobu objednání a instalace OBU na webových stránkách společnosti http://www.viapass.be. Zde najdou vyčerpávající dokument s častými otázkami a odpověďmi na nejčastější dotazy.

Ukázkové video o vozidlech s návěsem o hmotnosti nižší než 3,5 t.

OBU lze objednat u poskytovatelů služeb akreditovaných společností Viapass nebo na distribučních zařízeních v jednom ze 128 servisních míst v Belgii a na hranicích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!