DB Schenker jako první logistická společnost na světě nabízí 3D tisk

23 července 2018, 18:06

DB Schenker je prvním poskytovatelem logistických služeb na světě, který svým zákazníkům nabízí rozsáhlé služby 3D tisku. V některých případech může být 3D tisk vhodnou alternativou k přepravě zboží. V Německu se tisknou například lékařské nástroje z nerezové oceli, plastové prsty robotů nebo balicí materiál na míru.

DB Schenker v Německu jako první logistická společnost na světě nabízí 3D tisk

Prostřednictvím on-line portálu eSchenker mohou zákazníci nahrát 3D šablonu, vybrat materiály a barvy, konzultovat cenu a následně odeslat objednávku. Pak už stačí jen čekat na doručení vytištěné součástky.

DB Schenker organizuje tisk a doručování prostřednictvím své sítě. Nemá vlastní tiskárny, ale používá digitální obchodní model v rámci partnerské sítě start-upů i zavedených společností. Společně s Fraunhoferovým institutem analyzuje DB Schenker Enterprise Lab v Dortmundu možnosti 3D tisku od roku 2015.

3D tisk může být v některých oblastech alternativou k přepravě zboží. Jako první poskytovatel logistických služeb na světě se snažíme využít potenciál této technologie a nabídnout ji zákazníkům jako inovaci,“ říká Jochen Thewes, generální ředitel společnosti Schenker AG a dodává: „DB Schenker tak dokáže uspokojit rostoucí požadavky zákazníků.“

Poptávka po 3D tisku roste u všech výrobních odvětví a většinou se týká získávání náhradních nebo obzvláště složitých dílů. V tomto ohledu se očekává výrazný nárůst poptávky zejména u náhradních dílů vyrobených z kovu. Pro 3D tisk se nyní nejvíce používá hliník, nerezová ocel a plast. V blízké budoucnosti se pak počítá s využitím titanu nebo kombinací více materiálu na jednom výrobku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!