Solaris představuje na veletrhu TRANSEXPO v Kielcích autobus roku 2025

16 října 2024, 15:24

Mezinárodní veletrh veřejné dopravy TRANSEXPO, který se koná v polských Kielcích od 16. do 18. října, je jednou z největších akcí svého druhu v této části Evropy. Je vynikající příležitostí k prezentaci inovativních řešení v oblasti městské mobility. Solaris je jedním z vystavovatelů. Společnost bude vystavovat vodíkový autobus Solaris Urbino 18, který získal prestižní titul Autobus roku 2025.

Solaris Urbino 18

Solaris je jedničkou na evropském trhu městských autobusů na vodíkový pohon. Téměř polovinu (44,5 %) všech vodíkových autobusů registrovaných v kontinentální Evropě v roce 2023 tvoří vozidla Solaris. Více než 320 vodíkových vozidel Urbino je již v provozu ve 31 evropských městech. Výrobce v současné době pracuje na objednávkách dalších 500 vozidel vybavených tímto typem pohonu.

Kromě toho se Solaris řadí na první místo v celkovém počtu autobusů s nulovými emisemi, tj. elektrických a vodíkových, dodaných od roku 2012. V samotném roce 2023 měl výrobce v segmentu autobusů s nulovými emisemi (elektrických a vodíkových) 15,2% podíl na trhu, čímž si zajistil vedoucí pozici.

V rozsáhlém portfoliu společnosti jsou vodíkové autobusy ve dvanácti- i osmnáctimetrové verzi a elektrobusy v pěti různých délkách, které lze flexibilně a optimálně konfigurovat. Kromě toho Solaris nabízí širokou škálu baterií, komponentů a nabíjecích systémů, včetně řešení na klíč a komplexních poprodejních služeb. K dnešnímu dni společnost dodala 3.000 bateriových a vodíkových vozidel do více než 200 měst po celé Evropě.

Veletrh TRANSEXPO v Kielcích bude také místem slavnostního vyhlášení výsledků soutěže „POLSKI BUS ROKU 2023“ (Polský autobus roku), kterou pořádá v Polsku populární oborový portál transinfo.pl. Solaris zvítězil ve dvou kategoriích: v kategorii Městský autobus roku s vodíkovým autobusem Urbino 12 pro MPK Poznaň a v kategorii Meziměstský autobus s autobusem Urbino 10,5 mild hybrid pro Lodžskou metropolitní dráhu.

Solaris najdete na veletrhu TRANSEXPO na stánku 5B10 v hale 5.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!