Scania Super vítězí v soutěži Green Truck 2024

24 dubna 2024, 12:11

Až na drobný výpadek v roce 2023, kdy Scania skončila druhá, zvítězil výrobce ze Södertälje v sedmi z posledních osmi testů a získal titul „Green Truck“. Scania vyhrála celkem devět ze čtrnácti testů, které proběhly od začátku soutěže v roce 2011.

Vůz Scania

„Scania se v Evropě zapojuje do mnoha novinářských testů. V centru pozornosti u ocenění Green Truck Award však je oblast představující v našem odvětví naprosto zásadní požadavek: nabízet zákazníkům maximální efektivitu přepravy,“ říká Stefan Dorski, senior viceprezident a vedoucí divize Scania Trucks. „Náš pohonný řetězec Super byl představen v roce 2021 a přinesl na trh novou úroveň efektivity s 8% úsporou paliva, kterou nyní naši zákazníci využívají v každodenním provozu.”

Test „Green Truck“ každoročně organizují časopisy Trucker a VerkehrsRundschau. Poprvé to bylo v roce 2011 a od té doby se test konal již čtrnáctkrát. Scania dosud devětkrát (!) zvítězila, čtyřikrát obsadila druhé místo a jednou místo páté (hned v prvním ročníku). Není třeba dodávat, že žádná jiná značka se výsledkům společnosti Scania ani nepřibližuje.

Nejlepší nákladní vozidlo v testu se určuje na základě vzorce, který zahrnuje všechny důležité aspekty efektivní a udržitelné dopravy: spotřebu paliva, průměrnou rychlost, množství použitého AdBlue a hmotnost auta (čím lehčí, tím lepší).

Vlastní testování probíhá na různých typech silnic (především však na dálnicích) v oblasti Mnichova. Na vše pečlivě dohlížejí organizátoři a pracovníci zúčastněných výrobců. Vždy se používá referenční vozidlo, které kompenzuje měnící se podmínky, jako je protivítr, déšť nebo teplota.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!