Další varianta elektrického Mercedesu dostupná ještě letos

7 června 2022, 16:29

Po uvedení modelu eActros v roce 2021 společnost Mercedes-Benz Trucks důsledně pokračuje v zavádění dalších bateriových elektrických modelů v letošním roce a v následujících letech. V důležitém segmentu dálkové dopravy má být v roce 2024 připraven k sériové výrobě model eActros LongHaul, který na jedno nabití ujede přibližně 500 km.

Testování prvních prototypů tohoto 40tunového vozidla již probíhá a v letošním roce chtějí vývojáři Mercedes-Benz Trucks testovat elektrický nákladní automobil na veřejných komunikacích. Systém eActros LongHaul umožní nabíjet baterie vysokým výkonem – tzv. megawattovým nabíjením.

Mercedes-Benz Trucks připravuje také další varianty modelu eActros – eActros 300 a eActros 400. V červenci by měl z výrobní linky v závodě ve Wörthu sjet druhý plně elektrický vůz eEconic pro komunální použití. Mercedes-Benz Trucks si stanovil cíl zvýšit podíl nových vozidel s neutrálními emisemi CO2 v Evropě na více než 50 % nejpozději do roku 2030.

S cílem seznámit evropské zákazníky s elektromobilitou pořádá výrobce na začátku června několikatýdenní akci v okolí závodu ve Wörthu. Na této akci odborníci Mercedes-Benz Trucks seznámí přibližně 1.000 účastníků s nejdůležitějšími aspekty elektromobility, od infrastruktury a služeb až po modely elektrických vozidel. Kromě toho budou mít zákazníci možnost řídit eActros 300 na náročných trasách a s reálným nákladem.

„Obrovský zájem o naši akci s praktickou ukázkou eActrosu ve Wörthu je dalším důkazem toho, že elektromobilita je u zákazníků již oblíbená. Zákazníci tak vysílají jasný signál všem aktérům, aby okamžitě společně nasadili na silnice více elektrických nákladních vozidel, rozšířili nabíjecí infrastrukturu a snížili náklady,” říká Karin Rådströmová, generální ředitelka společnosti Mercedes-Benz Trucks.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!