CompactMaster EM: Continental uvádí novou pneumatiku pro nakladače a manipulátory

27 října 2021, 14:40

Společnost Continental uvedla na trh pneumatiku CompactMaster EM – novou pneumatiku pro teleskopické manipulátory a kompaktní nakladače.

CompactMaster EM pneumatiky Continental

Tomáš Jurtík, Key Account manažer zodpovědný za prodej zemědělských pneumatik v Čechách a na Slovensku, řekl: „Pneumatika CompactMaster EM je speciálně navržena tak, aby pomáhala řidičům zvládat náročné a drsné podmínky. Pneumatika je vybavena novou technologií – speciální běhounovou vrstvou v ramenní oblasti, tzv. želvím štítem (technologie Turtle shield) a ocelovým nárazníkem z točitých lan. Masivní dezén a flexibilnější konstrukce nárazníku z ocelového kordu pomáhá předcházet průrazům, poškozením dezénu a zároveň nabízí větší stabilitu stroje.“

Technologie Želvího štítu (Turtle Shield) a točitých lan (Twisted Steel)

Teleskopické nakladače a manipulátory často provádějí zatáčky na místě na tvrdém povrchu, což zvyšuje boční tlak na pneumatiku.

„Nová konstrukce z točitého ocelového kordu zajišťuje vysokou tuhost pláště v bočním směru a spolu se zesílenou ramenní oblastí chrání pneumatiku před typickým poškozením jako jsou řezy či propichy způsobené cizím předmětem,“ řekl Tomáš Jurtík.

“Běhoun obsahuje větší množství materiálu s industriálně strukturovaným dezénem, který nabídne delší životnost a snadnější průjezdy zatáček nebo jistější manipulaci na místě. CompactMaster EM byl navržen naším výzkumným a vývojovým týmem přičemž výroba probíhá v našem nejmodernějším výrobním závodě v portugalském Lousadu.“

CompactMaster EM: dezén vhodný pro zemědělství i stavebnictví

Pneumatika CompactMaster EM je ideální pro vozidla, která pracují na zpevněných plochách, asfaltu, písku a štěrku, ať už v zemědělství nebo ve stavebnictví. Nový dezén byl navržen tak, aby odolal bočním silám při zatáčení a byl odolnější vůči průrazu od cizích předmětů. Je také schopen pracovat při rychlostech až do 50 kilometrů za hodinu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!