Scania vychovala další “mladé profesionály”

7 července 2020, 11:40

Společnost Scania Česká republika předala certifikát 14 absolventům stipendijního programu „Mladí profesionálové Scania“, kteří prošli kompletním tříletým učebním oborem na Integrované střední škole automobilní v Brně. Zatímco někteří mají příležitost být ihned zaměstnání v servisech Scania, jiní si zvolili možnost pokračovat v dalším studiu.

Scania vychovala další "mladé profesionály"

„Jsme rádi, že můžeme předat certifikát dalším 14 talentovaným žákům, kteří během studia získali nejen potřebné vzdělání, ale také svým přístupem prokázali, že mohou pracovat v servisech prémiové značky Scania,“ říká Radek Kindl.

Vedoucí programu Mladí profesionálové Scania pak dodává: „Jedná se o vůbec první absolventy, kteří prošli našim kompletním učebním programem. Od druhého ročníku byli týden ve škole a druhý týden absolvovali praxi v servisech v blízkosti svého bydliště. Vzhledem k rozsáhlé síti servisních míst společnosti Scania to nebyl problém. A navíc si tak mohli připravit půdu pro své budoucí zaměstnání.“

Velkou výzvu nejen pro studenty ale také učitele a mistry byla koronavirové pandemie.

„I to jsme ale společně zvládli. Pomocí online kurzů a video hovorů naši „mladí profesionálové“ o nic nepřišli a naopak se nám objevila cesta, kterou se můžeme ubírat i v dalších letech,“ říká Kindl.

Scania byla společně s Integrovanou střední školou automobilní v Brně první, která tento učební obor v segmentu nákladních vozidel a autobusů zavedla.

Kromě stipendia, příspěvku na ubytování, dopravu a stravování, poskytuje Scania i svůj tým vyškolených pracovníků, kteří vzdělávají žáky také na praxích v servisech Scania. Integrovaná střední škola automobilní pak zase dodává kvalitní zázemí a učitele pro teoretickou výuku.

Jedním z takových žáků je i Matěj Kincl. Po předání certifikátu vysvětloval důvody, proč se rozhodl dále studovat a pracovat pro společnost Scania: „Před třemi lety pro mne Scania neznamenala nic víc, než jen značku nákladních vozidel, kterou člověk potkával na silnici. Když jsem ale viděl, jak společnost Scania funguje, a jak se o nás po celé ty tři roky starala, mám z toho hřejivý pocit u srdce, což je pro mne nyní velmi důležité.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!