Jak to vypadalo na veletrhu CZECHBUS 2019?

4 prosince 2019, 16:26

I tento rok jsme se vydali do Prahy na veletrh CZECHBUS, abychom se podívali, jak se vyjímá v nových prostorách v Letňanech. 

Veletrh byl zahájen v úterý 26. 11. v 9:00. V průběhu prvního dne se také konalo zasedání Sekce osobní dopravy a konference Veřejná doprava “on-line” 2019 o aktuálních trendech v odbavovacích a informačních systémech (OIS) ve veřejné osobní dopravě. V úterý také proběhla tisková konference společností SOR a Iveco.

Během všech tří dnů probíhaly zkušební jízdy s autobusem typu Iveco Crossway.

Kromě konferencí se mohli návštěvníci těšit od prvního dne z pohledů na různé typy autobusů. K vidění byl například stánek Škoda, Scania či Setra.

Ve středu se konala konference Elektrické autobusy pro město VIII. Předmětem konference jsou od samého začátku jednak nové technologie pro elektrické autobusy a provozní zkušenosti s nimi, a jednak prostředky a způsoby pro financování jak hotových produktů, tak rozvojových projektů. Prostor pro přednášky dostalo také Centrum služeb pro silniční dopravu.

V posledním dni veletrhu se pak konalo setkání mistrů renovací pořádané společností ABF. V rámci konference proběhly prezentace renovovaných vozidel různých druhů – ne jen autobusů, ale zastoupeny byly i historické tramvaje a trolejbusy a dokonce i železniční vozidla. Zájemci se dozvěděli o historii těchto vozidel, v jakém stavu se nacházela před započetím renovace, jak renovace probíhala a jak jsou vozidla v současnosti využívána.

Na akci nesměli chybět ani distributoři a výrobci truck dílů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!