Heavy metalový truck Volvo míří do aukce

18 září 2019, 10:12

Swedish Metal, tahač Volvo FH16 podle návrhu Björna Gelotte, kytaristy heavy metalové skupiny „In Flames“, hledá nového majitele. Vozidlo bylo nabídnuto do prodeje na internetovém aukčním portálu „Tradera“. Společnost Volvo Trucks se zavázala věnovat 20 % z vydražené ceny na projekt ochrany dětí v silničním provozu.

Swedish Metal, tahač Volvo FH16

Unikátní Volvo FH16, které bylo pojmenováno Swedish Metal, se poprvé představilo v roce 2018 na festivalu Sweden Rock Festival. Vozidlo je výsledkem tvůrčí spolupráce designérů Volvo Trucks a Björna Gelotte ze skupiny „In Flames“.

– V loňském roce jsem měl tu čest připojit se k týmu Volva a společně navrhnout jedinečný vůz: Volvo FH16 Swedish Metal. To vše kvůli tomu, protože Volvo miluje metal a mnoho metalových fanoušků miluje Volvo, “říká Björn Gelotte.

Truck Swedish Metal je vystavený k prodeji na internetové aukční stránce www.tradera.com. Aukce potrvá do 20. září, do 12:00 středoevropského času (CET). Vyvolávací cena vozidla je pouze 1 švédská koruna (SEK), přičemž 20 procent z vydražené ceny bude věnováno na projekt bezpečnosti dětí v silničním provozu. Vítěz aukce spolu s vozidlem obdrží osobní vstupenku na všechny koncerty skupiny „In Flames“, které odehrají v roce 2020 po celém světě.

Další informace o aukci trucku Swedish Metal najdete na webové stránce Volvo Trucks Sweden: www.volvotrucks.se/auction.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!