Tým Petronas De Rooy Iveco je připraven na Rallye Dakar 2019

11 prosince 2018, 16:47

Tým Iveco se zúčastní 41. ročníku Dakarské Rallye se čtyřmi nákladními vozy IVECO Powerstar, za jejichž volant usedne Gerard De Rooy, dvounásobný vítěz Dakarské Rallye a vítěz závodu Africa Eco Race 2018, Federico Villagra, Ton van Genugten, vítěz čtyř etap a nejúspěšnější jezdec Dakaru 2018 a zkušený jezdec Maurik van den Heuvel.

Vozy Iveco na Rallye Dakar

Přípravy na 41. ročník nejextrémnějšího rallye závodu na světě jsou v plném proudu a vozidla, která byla po kontrolách v Le Havre naložena na trajekt, už jsou na cestě. Iveco se bude se dvěma lídry Gerardem De Rooyem a Federikem Villagrou a dosud nejsilnější sestavou týmu Petronac De Rooy Iveco snažit o zopakování vítězství v loňském závodu Africa Eco Race a v ročnících 2012 a 2016 Dakarské Rallye.

Týmový lídr Gerard De Rooy usedne za volant vozidla Iveco Powerstar s pevnou nápravou, které ho dovezlo k vítězství v závodu Africa Eco Race 2018. Jeho vozidlo a další tři týmová vozidla Powerstar jsou poháněna motory Iveco Cursor 13 o výkonu až 1.000 koní, které pro ně speciálně vyvinula divize powertrain FPT Industrial – CNH Industrial.

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, řekl: „Těšíme se, až podrobíme naše vozidla zkoušce v tom nejnáročnějším rallye závodu na světě a znovu dokážeme, že pověst mimořádné kvality a spolehlivosti terénních vozidel IVECO je zasloužená. Federico Villagra se vůbec poprvé stane lídrem spolu s naším šampiónem Gerardem De Rooyem a v tomto tandemu povedou posádku čtyř vozidel. Náš tým je letos mimořádně silný: máme dva prvotřídní piloty, kteří mají konzistentní výsledky na vrcholové úrovni, a doplňují je dva velmi zkušení jezdci, Ton van Genugten a Maurik van den Heuvel. Rád bych jim za nás poděkoval za projevené odhodlání a vyjádřil důvěru v to, že z nadcházejícího závodu zvládnou domů přivézt další vynikající úspěchy.“  

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!