Continental představuje novou zimní pneumatiku pro nápravy autobusů

24 října 2018, 12:11

Continental ještě před blížící se zimní sezonu přidává do své nabídky také vysoce výkonné zimní pneumatiky pro záběrové nápravy autobusů: HDW2 COACH. Novinka překonává pneumatiky s označením M+S i výkonnostní požadavky pro certifikaci 3PMSF.

HDW2 COACH překonává charakteristiky pneumatik M+S i požadavky Alpského symboluPneumatika Continental HDW2 COACH je zcela nová, specializovaná zimní pneumatika. Dopravci díky ní získají dokonale vyvážené jízdní vlastnosti, optimální bezpečnost a spolehlivost na mokrých, zasněžených i zledovatělých cestách,“ říká Constantin Batsch, viceprezident pro pneumatiky pro nákladní vozidla v obchodní oblasti EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika). Pneumatiky HDW2 COACH jsou k dispozici v rozměru 295/80 R 22,5 a doplňují řadu produktů, která již obsahuje pneumatiky HSW2 COACH pro řídicí nápravu.

Dezén pro silný záběr – dokonce i v pozdějších fázích života pneumatiky

Inženýři společnosti Continental využili více než 80 let odborných zkušeností se zimními pneumatikami a špičkové technologie jejich výroby. Přichází s novým dezénem pneumatiky, který vyniká silnými záběrovými vlastnosti – to vše díky inteligentní kombinací extra hlubokých drážek, 3D lamel a speciálních záběrových drážek. Jejich synergická spolupráce zajišťuje přenos hnacích a příčných sil na zasněžené a zledovatělé cesty daleko bezpečněji a účinněji – dokonce i v pozdějších fázích života pneumatiky. Zkoušky také potvrdily, že tyto pneumatiky se opotřebovávají velmi rovnoměrně. To pomáhá nejen při udržení výkonu, ale zlepšuje také jízdní komfort cestujících.

Pevné a odolné vůči poškození

Inovativní dezén běhounu a technologie směsi pomáhají pneumatikám HDW2 COACH udržovat vynikající tuhost. Jsou proto velmi robustní a odolné vůči poškození v případě, kdy se například dostanou do kontaktu s obrubníkem. Vysoká tuhost také podporuje jejich vynikající ovladatelnost – ideálně v kombinaci s pneumatikami HSW2 COACH pro řídicí nápravu. Stejně jako všechny pneumatiky značky Continental jsou i pneumatiky HDW2 COACH mimořádně odolné – jsou vhodné i pro protektorování, což několikanásobně prodlužuje jejich životnost.

Zimní pneumatiky Continental

HDW2 COACH od ContinentalPro maximální bezpečnost a optimální záběr vozidla na mokré nebo zledovatělé vozovce Continental doporučuje: vybavte nákladní automobily a autobusy na zimní období zimními pneumatikami na všech nápravách. Specializované portfolio zimních pneumatik Continental označené symbolem vločky na boku pneumatiky snadno překonává pneumatiky s označením M+S a s velkou rezervou splňuje požadavky certifikace 3PMSF. Symbolem 3PMSF (tzv. Alpským symbolem) lze pneumatiky označit po úspěšně provedené standardní zkoušce definované v předpisu OSN č. 117 a po provedení srovnávací zkoušky brzdění a záběru pneumatik na zasněžené vozovce v zimním období.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!