Uber rezignuje z projektu autonomních nákladních vozů

8 srpna 2018, 11:10

Společnost Uber oznámila, že slibný projekt na vytvoření flotily autonomních vozů nebude pokračovat. Důvodem je prý jeho nerentabilnost.

Uber – americký gigant spojený především s mobilní aplikací pro objednávání transportních služeb – se stáhl z probíhajícího projektu vytvoření flotily autonomních nákladních automobilů. Autonomní nákladní automobily měly poskytovat dopravní služby objednané prostřednictvím aplikace. Nedostatečná ziskovost projektu byla udána jako oficiální důvod jeho ukončení.

Autonomní nákladní vozy Uber byly skutečnou vizí, protože jejich testy již probíhaly. Již probíhala plně autonomní, ale také nelegální přepravy piva v Coloradu.

Neoficiálně je proslýchá, že důvodem pro ukončení projektu je konflikt s firmou Waymo, která se specializuje na autonomní systémy řízení. Waymo obvinil Uber z krádeže dat. Nakonec se to obešlo bez soudu, Uber souhlasil s mimosoudním vyrovnáním. Je možné, že bez dalšího využívání legálně získané technologie, byl další vývoj projektu příliš náročný.

Nyní chce Uber soustředit veškeré své síly na rozvoj projektu autonomních osobních automobilů. Zde se přemístili všichni inženýři pracující dosud na autonomních nákladních vozech. Navzdory nepříznivému mediálnímu obrazu spojeného s nedávnou havárií autonomního vozu, vyjíždí na ulici další testovací flotila Uber.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!