Lacko na Slovakia Ringu uhájil náskok ve vedení šampionátu

17 července 2017, 19:17

Adam Lacko si v historicky prvním závodě tahačů na Slovensku připsal na své konto druhé, třetí a dvě čtvrtá místa a dál drží velký náskok ve vedení šampionátu. Jeho týmový kolega Vršecký zaznamenal zisk 20 bodů, které mu pomohly dostat se do první desítky a také týmu Buggyra Racing k udržení vedoucí pozice v Poháru konstruktérů.

 

NEDĚLE

SUPERPOLE
V nedělním měřeném tréninku si Adam Lacko vybojoval za slunečného počasí čtvrtým nejrychlejším časem start do závodu ze druhé řady. „Na to jak je to dlouhý okruh, tak časy jsou velmi vyrovnané,“ poukázal na to, že prvních pět jezdců se vmáčklo do jedné sekundy. „Štěstí v měřácích ale při nás moc nestojí. Musíme se s tím poprat v závodě,“ dodal Lacko.

David Vršecký zajel stejně jako v sobotním měřeném tréninku šestý nejrychlejší čas a na startu se postavil za Adama. „Oteplilo se a je to na časech znát. Chybu jsem neudělal, ale i přes to je to šestý čas,“ komentoval Vršecký

TŘETÍ ZÁVOD
Adam Lacko do třetího závodu startoval z vnější pozice na roštu, což byla v první zatáčce nevýhoda. Nakonec zabojoval a dokázal se prodrat na čtvrté místo za Němce Hahna, kterému dýchal na záda až dokonce. Předjet ho ale nedokázal. „Vnější stopa je do třech pravých zatáček nevýhoda, na kterou jsem bohužel teď doplatil. Mohlo to dopadnout i hůř. Škoda, že se mi nepodařilo dostat se před Hahna, ale čekal sem na chybičku, kterou neudělal,“ hodnotil třetí závod průběžný lídr šampionátu.

V druhém nedělním závodě si David Vršecký dojel, stejně jako v sobotu a dnes v měřeném tréninku pro šesté místo. Jakoby mu bylo tento víkend číslo šest souzeno. „Na startu byl pěkný zmatek, naštěstí jsme neztratili závod a Adam mohl dál bojovat. Mně se jelo o trochu lépe, tak třeba to v posledním závodě bude nejlepší,“ řekl dvojnásobný evropský šampion.

ČTVRTÝ ZÁVOD
Po zmatcích na startu posledního závodu se dokázal Adam Lacko protáhnout na čtvrté místo, které bylo dnes také jeho maximem. „Druhá brambora, škoda, chtěl jsem přidat ještě jeden pohár, ale bylo to hodně vyrovnané a víc se mi dnes udělat nepodařilo. Pozitivní ale je, že jsem si udržel poměrně vysoký náskok ve vedení šampionátu,“ pochvaloval si na konci víkendu Lacko.

Druhý jezdec týmu Buggyra Racing David Vršecký svá tři šestá místa nevylepšil a v poslední pohárové jízdě protnul cílovou pásku na osmé pozici. „Gerd (Körber) na startu zaspal a pak nebyl důvod držet Adama za sebou. S Albacetem jsem měl hodně práce. Očividně mu to jelo lépe a v posledním kole se přede mě dostal,“ uzavřel hodnocení závodního víkendu Vršecký.

 

Související články

Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!
Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!

Dne 26. 6. 2017 se konala v Praze tisková konference týmu Tatra Buggyra Racing. Důvodem je premiérová účast na nadcházející dálkové soutěži Silk Way Rally . Roudnickou stáj bude v Rusku, Kazachstánu a Číně od 7. do 22. července reprezentovat netradiční posádka Martin Kolomý, Jiří Stross a Michal Ernst.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!