Van den Brink v 6. etapě dojel těsně pod pódiem

13 července 2019, 14:47

Těsně pod stupni vítězů dojel severočeský kamion z dílny MKR Technology. Páteční šestou etapu Silk Way Rally protnul pilot Martin van den Brink ve čtvrtém nejrychlejším čase a i nadále mu patří průběžná pátá pozice.

Van den Brink v 6. etapě Silk Way Rally

„Včera jsme si mysleli, že je kamion naprosto v pohodě, ale pak jsme šli provést test drive, při kterém jsme slyšeli, že nám něco chroupe u kola. Bylo to vysypané ložisko, takže jsme na zadním diferenciálu nakonec pracovali do tří do rána. Díky tomu jsme předešli případnému většímu problému v etapě a ta i díky tomu proběhla bez jakýchkoli komplikací,“ chválil si spolupráci v týmu roudnický mechanik Daniel Kozlovský.

Pilot Martin van den Brink nakonec čtyři sta kilometrů dlouhou speciálu z Mandalgovi do Dalanzadgadu projel ve čtvrtém nejrychlejším čase. Za vítězným Bělorusem Vjazovičem zaostal o necelých pět minut.

„Na začátku jsme si chvílemi užívali i lesy, ale v Mongolsku jsou teď jen samé roviny a otevřená krajina. Jsou to rychlé trasy a jede se stylem brzda-plyn. V Číně to bude trochu jiné,“ popsal dění na Silk Way Daniel Kozlovský, když současně potvrdil smutnou událost, která se v závodě přihodila.

„Během čtvrteční etapy došlo k nehodě servisní dodávky týmu Hino, při které zemřel jeden z místních. Nevím, co se stalo, pravděpodobně se srazily dva vozy. Projížděli jsme okolo a bylo to ošklivé. Tým Hino ze závodu odstoupil a my si zase jen uvědomili, jak jednoduše může vyhasnout lidský život.“

Jelikož se v elitní pětce v 6. etapě prostřídali piloti nejlepší pětice celkového hodnocení, v průběžné tabulce celkových výsledků k žádným změnám nedošlo. Vedoucí pozici jen potvrzuje Bělorus Vjazovič, kterého pronásleduje trojice kamazů – Shibalov, Karginov a Mardějev. Nejrychlejší z nich ztrácí přes čtvrt hodiny. Pátý Martin van den Brink s židovickým renaultem zaostává o padesát minut.

Sobotní 6. etapa dlouhá pět set padesát kilometrů je pouze transportní. Posádky se během ní přesunou z Mongolska do Číny. Závodit se začne zase až v neděli v 7. etapě z Bayinbaolige do Alashanu. V součtu půjde o nejdelší přejezd letošní ročníku. Týmy si budou muset poradit s téměř osmi sty kilometry, na kterých bude skoro tři sta třicet měřených.

Výsledky – 6. etapa – Mandalgovi – Dalanzadgad (411/408 km):

  1. Viazovich (BLR) MAZ 2:08:14
  2. Shibalov (RUS) Kamaz +0:27
  3. Mardeev (RUS) Kamaz +0:28
  4. van den Brink (NED) Renault +4:52
  5. Karginov (RUS) Kamaz 5:17

Celkově:

  1. Viazovich (BLR) MAZ 14:42:19
  2. Shibalov (RUS) Kamaz +16:31
  3. Karginov (RUS) Kamaz +23:52
  4. Mardeev (RUS) Kamaz +32:34
  5. van den Brink (NED) Renault +53:21

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!