Silk Way Rally odstartovala pátým místem

8 července 2019, 8:36

Pátým místem otevřel severočeský kamion z dílny MKR Technology letošní ročník Silk Way Rally. Úvodní krátkou etapu z ruského Irkutsku k Bajkalu vyhrál Bělorus Vjazovič.

Silk Way Rally odstartovala pátým místem

„Teď je sice hezky a slunečno, ale v noci hodně pršelo, takže trať byla silně blátivá. Navíc se jelo po velmi úzkých cestách mezi stromy, kde se nedalo moc předjíždět. Martin proto jede raději opatrně a přes vodu pomaleji, abychom někde zbytečně neztratili,“ sdělil Daniel Kozlovský, mechanik týmu MKR Technology.

Severočeský tým konstruktérů Maria Kresse do Ruska poslal letos jeden kamion, který jede v typicky červených barvách holandského týmu Mammoet Rally Sport. Pilot Martin van den Brink zajel pátý nejrychlejší čas, když na vítězného Vjazoviče na MAZu ztratil lehce přes tři a půl minuty. Nedělní první etapa měla v součtu přes dvě stě padesát kilometrů, na kterých bylo jen padesát měřených. Trasa z Irkutska do Baikalsk vedla úzkými silnicemi v sibiřské tajze. Na prvních kilometrech byla trať tvrdá a kamenitá. Jezdce čekaly lesní cesty, říční koryta a zaprášené sibiřské kopce, po nichž zamířili do bivaku u jezera Bajkal.

V pondělí na posádky čeká 2. etapa z Baikalsk do Ulan-Ude dlouhá přes čtyři sta kilometrů, na kterých bude dvě stě dvanáct měřených. Etapa se jede po kamenitých cestách a stoupá a klesá přes horský průsmyk. Na programu bude rozmanitá krajina – hory, tajgy i mosty přes řeky.

Výsledky – 1. etapa  – Irkutsk – Baikalsk (255/50 km):

  1. Viazovich (BLR) MAZ 34:32
  2. Shibalov (RUS) Kamaz +0:56
  3. Vishneuski (BLR) MAZ +2:36
  4. Karginov (RUS) Kamaz +3:27
  5. van den Brink (NED) Renault +3:43

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!