Společnosti holdingu Czechoslovak Group a Tatra Trucks představí novinky na veletrhu IDET 2019

29 května 2019, 13:20

Na brněnském výstavišti se ve dnech 29. – 31. 5. 2019 bude konat veletrh obranných a bezpečnostních technologií IDET. Tradičně na něm nebudou chybět expozice holdingu Czechoslovak Group i společnosti Tatra Trucks.

Tatra bude IDET 2019

Specializovaný veletrh IDET se v Brně koná každé dva roky a představuje významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí vystavovatelů, specialistů na obranné technologie, oficiálních delegací i zástupců ozbrojených sil, státních institucí a médií. Czechoslovak Group a Tatra Trucks jako jedny z předních českých společností působících v oblasti defence budou na letošním IDETu prezentovat celou škálu produktů ze svého portfolia. Představí i novinky, které zaujmou nejen odbornou veřejnost.

Společnosti Excalibur Army ve výstavní premiéře představí například nové mostní vozidlo AM-70 EX na podvozku Tatra Force 8×8 nebo nové obrněné vozidlo Patriot II 4×4 rovněž na podvozku Tatra. Šternberská firma bude vystavovat i modernizovanou kolovou houfnici Dana M2 a čerstvou novinku v podobě vyprošťovacího a odsunového automobilu Treva. Vystavovat bude i novou mostní pontonovou soupravu IRB na podvozku Tatra Force 8×8 společně s motorovým člunem Birdon BEB. K vidění bude také unikátní obojživelné pontonové vozidlo M3.

Na veletrhu IDET 2019 bude k vidění celá řada vozidel Tatra s různými nástavbami a speciálními systémy. Sama automobilka na venkovní výstavní ploše představí nejnovější provedení vozidla Tatra Tactic 4×4, které bude mít na IDETu 2019 českou výstavní premiéru.

Dále bude k vidění vojenská valníková verze osvědčené modelové řady Tatra Force s podvozkem 6×6 a speciální přívěs vycházející z tatrovácké koncepce podvozku. Představí také vojenskou verzi obrněného vozidla Titus 6×6, jenž vnikl ve spolupráci kopřivnické společnosti a francouzského výrobce Nexter Systems.

Společnost Tatra Defence Vehicle uvede na IDETu 2019 ve světové premiéře speciální vozidlo KOVVŠ Pandur II CZ 8×8, které zkonstruovala a vyrábí pro potřeby Armády České republiky. Na otevřené výstavní ploše pak TDV představí i minometné vozidlo ShM Pandur II 8×8 vybavené zbraní Soltam Cardom ráže 120 mm.

Zatím poslední veletrh IDET v roce 2017 navštívilo téměř 30 tisíc lidí včetně oficiálních delegací a zástupců armád z desítek států světa. Zúčastnilo se jej 388 firem z 30 zemí, a i letos se čeká velký zájem vystavovatelů a návštěvníků.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!