Gyrtech bodoval v Maroku

30 dubna 2019, 22:51

Skončil jedenáctý ročník jednoho z nejdelších vytrvalostních rally závodů planety– Morocco Desert Challenge. Po jeho konci mají v roudnickém BTC centru důvod k oslavám. 

Maroko Desert Challenge

Na konečných stupních vítězů se totiž objevili hned dva závodníci běloruského týmu MAZ. Zatímco Vishneuski dojel třetí, jeho týmový kolega Viazovich celý závod ovládl. V obou vozech přitom tepou motory Gyrtech.

Spolupráce Buggyra – MAZ funguje již pátým rokem. „MAZ využívá naše motory již od roku 2015.  Zkoušíme s nimi nové věci a posouváme tak vývoj Gyrtechu stále dopředu. Z toho samozřejmě těží i běloruský tým, který se řadí mezi dakarskou špičku,“ pochvaluje si kooperaci ředitel vývojové sekce roudnické stáje Robin Dolejš.

„Je vidět, že naše motory fungují s více koncepcemi závodních kamionů a rozhodně se nebráníme případné spolupráci s dalšími týmy. V dálkových soutěžích bojuje každý především sám se sebou. Přestože se nám v posledních ročnících Dakaru nedařilo přes několik dílčích úspěchů úplně dle našich představ, konkrétní výsledky dokazují, že motory Gyrtech mají na to vyhrávat. Teď už jen, aby se to všechno sešlo i v našem případě.“

Závodníci v Maroku absolvovali osm etap s celkovými počtem 2.700 závodních kilometrů a žádnými přejezdy, čímž byl letošní ročník speciální

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!