Rallye Maroko – 1. etapa očima MKR Technology

15 dubna 2019, 8:38

Lepší začátek si severočeský tým MKR Technology v Maroku nemohl přát. Úvodní etapu Maroko Desert Challenge totiž oba dakarské speciály naprosto suverénně ovládly. Martin van den Brink s roudnickým palubním mechanikem Danielem Kozlovským si přijeli pro zlato a Gert Huzink cílem projel jen pár vteřin za nimi druhý.

1. etapa Rallye Maroko - MKR Technology

Úvodní etapa byla jen krátký dvousetkilometrový prolog po tradiční nádherné pláži, který vlastně jen rozdělil pozice do dalšího dějství. Zůstaňme stát pevně na nohou. Ještě nás čekají dlouhé a těžké kilometry, ale je naprosto super do nich vyjíždět z těch nejlepších míst,“ mrknul Mario Kress, hlavní konstruktér dvou nejrychlejších závodních speciálů úvodní etapy.

První díl 11. ročníku Maroko Desert Challenge odstartoval na legendární Plage Blanche – na panensky bílé pláži podél pobřeží Atlantského oceánu a skončil po dvě stě osmnácti kilometrech v Abetteh. V nejrychlejším čase přijel právě severočeský kamion holandského týmu Mammoet Rallysport s roudnickým mechanikem na palubě. Pouhých čtrnáct vteřin za vítěznou posádkou pak byl druhý kamion z dílny MKR Technology s pilotem Gertem Huzinkem z týmu Riwald Dakar.

V neděli už rallye pozná první dlouhou, zcela novou etapu, která posádky přiveze do marocké Sahary. Začne se písčitými stezkami a pojede se starou zapomenutou dakarskou pistou v jižním směru daleko za Laayoune. Následně se na trati nachází celá řada klikatých rychlých cest s nesčetnými průchody přes písečné pláže a bílé pláně. 2. etapa z Abetteh do Smary měří lehce přes čtyři sta kilometrů.

Výsledky – 1. etapa (Plage Blanche – Abetteh, 218 km):

  1. van den Brink (Renault Trucks) 2:47:11
  2. Huzink (Renault Trucks) +0:14
  3. Versluis (MAN) +2:46
  4. Raes (MAN) +4:52
  5. Voerman (MAN) +6:27

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!