Karel Loprais slaví 70 let

6 března 2019, 12:31

Dne 4. 3. 2019 oslavil sedmdesáté narozeniny jeden z nejúspěšnějších závodníků české historie Karel Loprais. Mezi gratulanty byli i zástupci týmu Buggyra Racing.

Karel Loprais slaví 70 letKarel Loprais díky šesti dakarským triumfům vydobyl vysoce prestižní titul Monsieur Dakar. konstatuje mistr Evropy v závodech tahačů. Mistr Evropy v závodech tahačů Adam Lacko, pocházející rovněž z Frenštátu pod Radhoštěm, konstatuje, že kvůli tomu v dětství neměl moc na výběr.

„Kluk z Frenštátu měl dvě možnosti. Buď po vzoru legend, pánů Parmy, Sakaly a především Rašky skákat na lyžích, nebo závodit jako Karel Loprais. Nejsem zrovna skokanský somatotyp, takže jsem se rozhodl pro auta a snad nedělám Frenštátu ostudu. Když Karel Loprais vyhrál v roce 1988 první Dakar, chodil jsem do školky. Druhé prvenství v roce 1994 si už ale pamatuji, stejně, jako další triumfy. Velká gratulace…“

Karel Loprais byl rovněž velkým vzorem vítěze několika dakarských etap Martina Kolomého. 

„Karel vyhrál šest Dakarů a dvacet etap. Co k tomu říct? Počet vítězství už asi nevyrovnám, ale udělám všechno proto, abych se mu co nejvíce přiblížil. Ale bude to těžké, hodně těžké,“ předvídá pilot z Bruntálu.

Mezi gratulanty pochopitelně nemohl chybět ani sedmadvaceti násobný účastník nejtěžšího dálkového závodu planety Josef Kalina, který jako navigátor Lopraisovy posádky slavil na Rally Dakar hned tři vítězství.

„Když někdo dokáže to, co Karel, není co řešit. Není moc lidí, co o sobě mohou říci, že jsou na Dakaru tak zavedenou značkou…

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!