Hattrick na Mistrovství Evropy 2018 v Truck Trial s vozem AVIA

11 října 2018, 8:40

Pohár mistrů Evropy 2018 v Truck Trial již potřetí vybojovala česká posádka Racing Team Avia Future, tým v čele s Bohumírem Čápem a Kateřinou Ventlukovou. Evropských závodů se účastní jako jediná česká posádka, a to s vozem AVIA D31.

Zlatý kov vybojovali již v roce 2007, ale nejúspěšnější období své kariéry zažívají nyní, od roku 2016 Evropa nezná v této kategorii jiného vítěze. „Sezóna 2018 pro nás byla obrovskou výzvou a velkou touhou po hattricku. Žádné z posádek kategorie II. se v novodobém bodování takový úspěch nikdy nepodařil,“ svěřil se nám Bohumír Čáp.

A jak náročnou cestu ke zlatu v letošním roce měli?

Hattrick na Mistrovství Evropy 2018Na první závod do Chorvatska odjížděli s dokonale připravenou Avií. Nedaleko Zábřehu v krásném prostředí s lesy, kopci a hlubokým blátem vyhrává tým první zlato. Druhý závod je čekal již v tradičním prostředí ve francouzském městě Montalieu – Vercieu. Konkurencí bylo celkem 22 týmů a závod skončil 6. místem. Bohumír Čáp si i přesto odvezl ocenění, plaketu města Montalieu – Vercieu za dvacetiletou účast na tomto závodě. Třetí závod se jel ve slunné Itálii, konkrétně u historického města Oleggio – Novara.

Komplikace se dostavila po projetí všech branek, AVIA byla diskvalifikována za únik oleje z přední nápravy. Vše se ale podařilo opravit a závod skončil opět prvním místem. Čtvrtý závod v německém městě Langenaltheim se jel na břidlicovém povrchu a ostrém kamení, a i zde se týmu podařilo obhájit zlato. I z pátého závodu, který se konal v rakouském městě Limberg – Maissau v náročném kamenolomu, si tým odváží vítězství.

Poslední závod v horském středisku Châtel čítal 19 posádek. Strategie, držet za sebou tým Plein Gaz, který je mohl ohrozit v dosažení hattricku, vyšla. Hluboké bláto, v kterém všechny posádky v naší kategorii uvízly nebo tuto branku vynechaly, projel Racing Team Avia Future bez komplikací a končí na 3. místě. V celkovém pořadí šampionátu získali titul MISTRY EVROPY 2018.

Celkové umístění pro rok 2018 EUROPA TRUCK TRIAL kategorie II.:

1. místo Racing Team Avia Future (CZ) s celkovým počtem 128 mistrovských bodů

2. místo Team Plein Gaz (F) s celkovým počtem 116 bodů

3. místo Dauphidrome (F) s celkovým počtem 84 bodů

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!