Rally Dakar 2019 se pojede pouze na území jediné země

23 května 2018, 13:37

Na konci minulého týdne odtajnili pořadatelé Rally Dakar 2019 trať jedenačtyřicátého ročníku nejslavnější dálkové soutěže planety. Vůbec poprvé se bude závodit pouze na území jediné země, když pořadatelství bylo svěřeno výhradně Peru.

Rally Dakar 2019 bude jen a pouze o PeruV týmu Tatra Buggyra Racing převládá po počátečním překvapení spokojenost. „Hlavně, že se nepojede Bolívie. Ihned po oznámení trasy jsme vytahali mapy a poznámky. Nakonec musíme souhlasit s Pepíkem Kalinou v tom, že Dakar 2019 se velmi blíží původní africké verzi,“ komentoval trasu týmový manažer Jan Kalivoda, který kvituje skutečnost, že se začíná a končí v metropoli Lima.

Na startu si to pořadatelé s místními fanoušky vyzkouší. O to větší šrumec pak přijde, až si pojedeme na konci pro vítězného beduína. Kromě toho se bude jednat o logisticky nejméně náročnou rally. Nebo v to alespoň doufáme.“

Peru bude v převážné většině o písku, což potěšilo i jednoho z hrdinů letošního Dakaru Martina Šoltyse. Přitom v lednu měl při své dakarské premiéře coby nováček z písku největší obavy. „Duny jsou o výzvách. Neodpouští chyby, na druhou stranu člověk se na nich může jezdecky realizovat, dá se na nich nahnat i případná ztráta. Hodně se těším,“ uvedl Martin Šoltys, který by měl v lednu obhajovat letošní dvanáctou příčku. „Tak teď ještě na umístění rozhodně nemyslím, jenom pevně doufám, že na rozdíl od loňska budou držet obratle. Každopádně, první desítka by byla super.

Rozhodnutí pořadatelů pak nejspíše definitivně odzvonilo účasti týmu na Silk Way Rally. „Skoro bych řekl, že už to tak je, nicméně konečný verdikt ještě nepadl. Probereme to s jezdci, ale v této chvíli nám Silk Way Rally nedává smysl,“ potvrdil Honza Kalivoda.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!